Odihna insuficienta ingroasa talia

Timp estimat de citire1 minut, 3 secunde

Persoanele care nu se odihnesc suficient prezinta un risc mai mare de a aduna grasime in jurul taliei. Avertismentul apartine cercetatorilor de la Universitatea din Leeds, Marea Britanie, care au descoperit ca adultii care dormn mai putin de sase ore pe noapte au circumferinta taliei cu 3 cm mai mare decat cei care dorm in jur de noua ore.

Oamenii de stiinta au facut aceasta constatare dupa ce au corelat mai multe date colectate de la 1.615 persoane adulte, asa ca durata somnului, cantitatea de alimente ingerata, tensiunea arteriala, nivelul de colesterol, glicemia, functiile tiroidei, graficul greutatii si al circumferintei taliei. „Am ajuns la concluzia ca adultii care dorm mai putin decat semenii lor sunt mai predispusi la cresterea in greutate si obezitate, iar acest lucru intareste importanta odihnei corespunzatoare”, a afirmat Laura Hardie, autorul principal al lucarilor. Important de precizat este ca studiul a pus in evidenta o asociere clara intre odihna precara si scaderea nivelului de colesterol „bun”, cel care ajuta la eliminarea grasimilor din corp si protejeaza impotriva afectiunilor inimii. In schimb, nu a gasit nicio legatura intre odihna insuficienta si dieta nesanatoasa. Astfel, daca pana acum se considera ca lipsa somnului ar favoriza alegerile alimentare nepotrivite, noul studiu sugereaza ca anume problemele cu somnul determina cresterea in greutate.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate