Obezitatea, epidemie mondiala Statistici

Timp estimat de citire1 minut, 31 secunde

In lume exista peste un miliard de persoane adulte supraponderale, mai multe decat cele 800 de milioane de persoane ce sufera de malnutritie, se arata intr-un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Cel putin 300 de milioane de adulti sunt obezi. Daca in China, Japonia si in unele tari africane procentul acestora este mic, sub 5%, in unele zone…

In Statele Unite, 30% dintre adulti sunt considerati obezi – circa 60 de milioane de persoane. Potrivit Biroului European de Statistica, pe continentul nostru recordul la obezitate este detinut de Marea Britanie cu 23%, fata de Germania cu 12% si Italia cu 8%. Obezitatea progreseaza si in randul copiilor: in lume exista 22 de milioane de copii obezi cu varsta sub cinci ani.

Copiii din Uniunea Europeana, afectati de obezitate
Obezitatea infantila tinde sa ia proportii alarmante in Uniunea Europeana, unde 14 milioane de copii sunt supraponderali si numarul acestora creste anual cu 400.000. Acelasi raport al Biroului European de Statistica arata ca variatia nivelului de obezitate in cazul copiilor si adolescentilor este destul de mare in statele Uniunii Europene – de la 8% pana la 35%. Cel mai ridicat nivel de obezitate infantila s-a inregistrat in Scotia, unde 35% dintre baietii cu varsta intre 10 si 12 ani sufera de obezitate, iar cel mai mic in Slovacia – 9%. In ceea ce priveste fetele, problemele cele mai mari se intalnesc in Portugalia, unde 34% dintre fetele cu varsta intre 7 si 10 ani sunt obeze, situatia cea mai buna fiind din nou in Slovacia – 8%.

Hrana prea bogata in zaharuri si grasimi nocive si activitatea fizica redusa sunt principalele cauze ale obezitatii, care la randul ei este principala cauza a unor maladii cronice precum diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arteriala, accidentele vasculare cerebrale si unele forme de cancer.

In Romania, potrivit Biroul European de Statistica, gradul de obezitate este apropiat de media europeana: 7,7% din totalul populatiei masculine este obeza si 9,5% din totalul populatiei feminine este obeza.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate