Obezitatea creste riscul aparitiei pietrelor la rinichi

Timp estimat de citire0 minute, 50 secunde

In general, obezitatea dubleaza riscul de a dezvolta pietre la rinichi, insa stadiul de obezitate nu pare sa creasca sau sa scada riscul de a dezvolta pietre la rinichi. Pana acum se considera ca daca greutatea creste atunci si riscul de a dezvolta pietre la rinichi creste, insa studiul efectuat de profesorii de la Universitatea de Medicina Johns Hopkins refuza acest fapt.

,,Nu conteaza daca persoana sufera de obezitate sau de obezitate morbida, riscul de a dezvolta pietre la rinichi este acelasi” declara unul din autorii studiului. Cercetatorii au calculat riscul de a dezvolta pietre la rinichi la persoanele cu greutate normala  si la cele obeze. Printre persoanele cu greutate normala: doar 2,6% au fost diagnosticate cu pietre la rinichi, fata de 4,9% printre persoanele obeze. Specialistii americani au declarat ca nu este deocamdata foarte clar modul in care greutatea corporala influenteaza procesul de formare al pierelor. Potrivit unor teorii recente, fenomenul este provocat de prezenta anumitor substante in fluxul sangvin al persoanelor obeze.

Mai multe… ScienceDaily

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate