Motiv serios să scapi de burtică: grăsimea abdominală afectează memoria

Timp estimat de citire0 minute, 53 secunde

Dacă până acum priveai excesul de grăsime din jurul taliei doar ca pe un simplu inconvenient de ordin estetic, află că lucrurile merg mult mai departe de atât. Oamenii de știință au descoperit că pe termen lung acesta poate provoca daune sănătății mintale. 

Persoanele cu grăsime abdominală în exces sunt de trei ori mai predispuse să aibă pierderi de memorie şi chiar demenţă de tip Alzheimer comparativ cu cele cu abdomenul plat. Concluzia aparține oamenilor de știință de la Centrul Medical al Universităţii Rush din Chicago, SUA, care au stabilit că ficatul și hipocampul, zona memoriei din creier, folosesc aceeaşi proteină, numită PPARalpha, pentru a funcţiona optim.

Ce legătură are aceasta cu colăceii din jurul taliei? Ei bine, ficatul are nevoie de proteina în cauză pentru a „arde“ din grăsimile abdominale, iar hipocampul – pentru a procesa amintirile. În cazul persoanelor rotofeie, ficatul lucrează la capacitate maximă pentru a metaboliza grăsimea şi, în acest proces, utilizează și rezervele de PPARalpha necesare activității cerebrale.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate