Mic dejun cu avocado: 3 retete rapide, sanatoase si savuroase

Timp estimat de citire2 minute, 24 secunde

Nu este prima si nici ultima data cand auzi ca prima masa a zilei este cea importanta. Dovezile sunt multiple si nu vom insista acum asupra lor. Ceea ce vom face, in schimb, este sa-ti propunem s-o transformi intr-un moment de deplin rasfat culinar, prin introducerea in meniul de dimineata a unui fruct exotic, cu gust subtil si untos. Evident, vorbim de avocado, etichetat fara exagerare drept „superaliment”.

Desi poate fi mancat fara niciun fel de problema la orice ora din zi, avocado face toti banii mai ales atunci cand este consumat la micul dejun. Bogat in vitamine, minerale, fibre si grasimi sanatoase, acesta iti face plinul de substante hranitoare, asigurandu-ti un start perfect pentru o zi reusita, in care sa nu-ti lipseasca energia. Iar faptul ca poate fi integrat cu usurinta in preparatele tale preferate ii ofera un avantaj de neegalat. Incearca retetele de mai jos si convinge-te de acest lucru.

Toast cu avocado

Ingrediente:

  • 2 felii de paine multicereale
  • 1 avocado de marime medie, bine copt
  • 1 lime
  • fulgi de ardei rosu iute
  • 6 rosii cherry
  • ulei de masline extravirgin
  • sare de mare neiodata
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare:

Prajeste feliile de paine. Taie avocado in jumatate, scoate cu ajutorul unei linguri miezul, zdrobeste-l apoi cu o furculita si unge-l cu generozitate pe fiecare felie de paine. Stoarce apoi sucul de la cate o jumatate de lime pe fiecare felie. Taie in doua rosiile si pune-le peste pasta de avocado. Presara deasupra fulgii de ardei rosu, sare si piper dupa gust, dupa care lasa sa treaca o ploaie marunta de ulei de masline peste preparat. Se serveste cu un zambet.

Omleta cu avocado, rosii si branza

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 1 lingura de iaurt natur
  • 1 avocado de marime medie, bine copt
  • 1 rosie
  • branza Cheddar
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare:

Bate bine ouale impreuna cu iaurtul pana cand se omogenizeaza. Taie rosia in cubulete, la fel si miezul de avocado si adauga-le in compozitie. Nu uita sa condimentezi, cu sare si piper, dupa gust. Pune apoi tigaia pe foc cu lingura de ulei si, dupa ce lasi sa se incinga putin, toarna compozitia omletei. Acopera tigaia cu capac, iar cand este aproape gata, presara cu generozitate branza data pe razatoare.

Burrito cu avocado

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 2 linguri de branza de vaci proaspata
  • 2 lipii mici
  • 1 avocado de marime medie, bine copt
  • branza Emmentaler
  • salata verde
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare:

Bate ouale, potriveste de sare si piper, rade putin Emmentaler, apoi toarna compozitia intr-o tigaie incinsa si gateste-o ca pe scrob. Ulterior, curata avocado si zdrobeste miezul cu ajutorul unei furculite, adaugand un praf de sare. Incalzeste cele 2 lipii pana cand acestea se inmoaie, asaza apoi in fiecare dintre ele, in straturi, ouale, pasta de avocado, salata verde si branza de vaci. Ruleaza lipia cat mai stans si savureaza pe indelete burritoul rezultat.

Pofta buna!

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu