Matthew McConaughey, transformările incredibile ale unui actor de Oscar

Timp estimat de citire3 minute, 14 secunde

Deosebit de șarmant, good looking și foarte talentat, Matthew David McConaughey s-a născut pe 4 noiembrie 1969 în Texas, Statele Unite. Este unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood, cu un parcurs interesant și transformări incredibile pentru rolurile jucate. A studiat actoria și producția de film și se pare că a făcut o alegere foarte bună.

În 1991 apărea alături de alți studenți într-o reclamă la bere. Și-a făcut debutul pe marile ecrane în comedia Dazed and Confused, în 1993. Au urmat apoi A Time to Kill (1996), Contact (1997), The Newton Boys (1998), World War II (2000). Nu avem cum să nu amintim comediile romantice care i-au consolidat cariera: The Wedding Planner (2001), How to Lose a Guy in 10 Days (2003), Failure to Launch (2006), Ghosts of Girlfriends Past (2009).

Rol de Oscar

În 2012, Matthew joacă rolul unui stripper alături de Channing Tatum în comedia Magic Mike și primește aprecieri, dar are și un rol mai mic în The Wolf of Wall Street. În 2013 îl joacă pe Ron Woodrooff în Dallas Buyers Club – un pacient care suferă de SIDA și face contrabandă cu medicamente aduse din străinătate în Texas, neaprobate de Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente a Statelor Unite. Pentru performanța sa, McConaughey este răsplătit cu premiul Oscar pentru Cel mai bun actor într-o dramă.

Transformare spectaculoasă

De-a lungul carierei sale, vedeta a trecut printr-o mulțime de transformări, dar niciuna la fel de spectaculoasă precum cea din producția anterior amintită (Dallas Buyers Club). Matthew a fost nevoit să slăbească aproximativ 18 kg, însă nu singur, ci cu ajutorul unui nutriționist și cu un program bine pus la punct. Actorul a mărturisit că cel mai greu a fost faptul că începuse să se simtă lipsit de energie, dar că acest lucru i-a pus creierul în gardă.

De la o extremă la alta

Pentru Magic Mike însă, starul trebuia să afișeze un trup lucrat, sculptat… demn de un patron de club de striptease. Trebuia ca într-un timp foarte scurt (două săptămâni) să ajungă la o formă fizică de invidiat. S-a antrenat cu Gunnar Peterson în Beverly Hills, de două ori pe zi, iar programul lui începea la ora 6 dimineața. Făcea exerciții de tip circuit, ridica gantere, făcea genuflexiuni, abdomene, sărea coarda, nu lipseau exercițiile cardio și, întotdeauna, toate acestea alternau. A fost foarte determinat, iar rezultatele s-au văzut cu ochiul liber.

Cel mai sexy bărbat în viață

Încă din adolescență, McConaughey era considerat un high school sweetheart, tocmai de aceea titlul de Cel mai sexy bărbat în viață acordat de revista People în 2005 nu a surprins pe nimeni. Ochii de un albastru pătrunzător și charisma fac parte din semnătura actorului. Dar Matthew nu este doar frumos și talentat, ci și rebel – a fost prins fumând marijuana, bătând dezbrăcat la bongosuri și amendat pentru deranjarea liniștii publice.

Carieră înfloritoare și o familie pe măsură

Alte producții care trebuie nepărat amintite sunt Interstellar (2014), Free State of Jones (2016), The Dark Tower (2017), White Boy Rick (2018), Serenity (2019), dar și serialul True Detective, Matthew fiind unul dintre actorii principali ai primei serii. McConaughey este un mare iubitor de animale și are și o fundație, J.K. Livin Foundation, dedicată elevilor de liceu pe care îi încurajează să aibă o viață activă și să facă alegeri sănătoase. Actorul este căsătorit cu modelul brazilian Camila Alves. Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în anul 2006, s-au logodit în 2011 și s-au căsătorit un an mai târziu, în Texas. Au împreună trei copii.

Matthew se pare că a avut steaua lui norocoasă. Iar pe 17 noiembrie 2014 a primit o Stea și pe Hollywood Walk of Fame, Bulevardul Hollywood, nr. 6931.

Foto: Hepta

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate