La 99 de ani, a doborat recordul mondial la 50 de m in 56”12

Timp estimat de citire1 minut, 29 secunde

Cu doar cateva saptamani inainte de a sufla in cele 100 de lumanari de pe tort, un australian ne-a oferit o mostra de vointa si a zdrobit un record mondial la natatie. El a reusit sa coboare la sub un minut parcurgerea distantei de 50 de metri, stil liber.

George Corones, un simpatic batranel care urmeaza sa implineasca 100 de ani in luna aprilie, a produs senzatie zilele acestea in bazinul prestigiosului centru acvatic Gold Coast de pe coasta de est a Australiei. El a stabilit un nou record mondial la proba de 50 de metri, in grupa de varsta 100-104 ani, cu un timp de 56”12, cu douazeci de secunde mai bun decat cel al canadianului Jarin Timmerman (1’16”92), detinatorul precedent al titlului.

Cel mai rapid centenar

Fiind singura persoana inscrisa in concurs pentru categoria sa de varsta, George Corones a concurat individual, pe culoarul nr. 4 al bazinului, fiind incurajat calduros de public sa devina primul (aproape) centenar care inoata 50 m in mai putin de un minut. Pentru a intelege mai bine ce inseamna acest timp, mentionam ca recordul national masculin pe aceasta dinstanta este de 21”98 si a fost stabilit de Norbert Trandafir in 2013.

A reluat inotul la varsta de 80 de ani dupa o pauza de sase decenii

George Corones si-a descoperit pasiunea pentru inot inca de mic. El a inceput sa practice acest sport de la varsta de 7-8 ani, continuand sa performeze pana in anii studentiei. Cel de-al Doilea Razboi Mondial l-a fortat insa sa-si amane pasiunea si sa opreasca antrenamentele. Australianul si-a pus din nou echipamentul de inot si a revenit in concursuri de-abia dupa varsta de 80 de ani. Astfel, de aproape doua decenii, el a zdrobit concurenta in toate competitiile la care a participat, demonstrand un tonus extraordinar, demn de admirat si urmat.

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate