Kitesurfing, sport, distracție și adrenalină la Marea Neagra

Timp estimat de citire2 minute, 33 secunde

Kitesurfing este un sport de apa relativ nou, dar care continua să crească în popularitate și în România. Kite-ul, sau “zmeul” cum i se spune pe românește, este un dispozitiv asemănător parapantei, cu ajutorul căruia poți “naviga” pe apă, depășind în anumite condiții viteza de 50 km/h.

Este un sport care solicită mușchii abdominali, spatele și picioarele, dar care oferă la schimb o senzație extrem de plăcută. Probabil cel mai bun loc din țară unde poți practica acest minunat sport este în Navodari, pe plaja Pirivoli, acolo unde este amenajat un Kitespot. Ce înseamnă un kitespot? Este o fâșie de plajă delimitată, în care îți poți întinde zmeul în voie sub atenta îndrumare a doi instructori care au grijă ca lucrurile să se desfășoare în deplină siguranță.

Senzații unice și distracție

Jimmy Manolache și Gabriel Alecu sunt doi kiteri cu experiență, pasionați de sporturile nautice, în special de kitesurf, care declară zâmbind, dar fără să glumească, că acest sport îți stimulează mai întâi de toate mușchii creierului. Își motivează această afirmație, spunând că atunci când sunt în largul mării, trași de vânt cu viteze amețitoare, se deconectează complet. Combinația vânt-mare le conferă o stare de spirit unică, o senzație ce nu poate fi dobândită altfel.

Relativ ușor de învățat

Tot ei spun că acest sport poate poate fi practicat de către oricine, cu condiția să urmeze un curs autorizat, care constă mai întâi în câteva antrenamente la sol prin care deprinzi manevrarea zmeului. De regulă, un curs durează aproximativ trei zile, după care devii oarecum independent și poți manevra zmeul în siguranță. Important este să fii motivat, dornic să înveți și să accepți o nouă provocare în viața ta. Dacă ești o persoană activă și sportivă cu atât mai bine, te vei simți în mediul tău. Dacă ai un alt mod de viață și ești oarecum sedentar, cu siguranță îți va plăcea “ritmul” zmeului. Marea, vântul și kite-ul vor fi ingredientele de succes pentru tine!

Potrivit pentru orice vârstă

Cel mai tânăr elev pe care l-au avut are doar 10 ani și a reușit după doar două zile să iasă în larg. Dacă la 10 ani vi se pare pe bună dreptate că este curajos, la polul opus, elevul cel mai în vârstă are 65 de ani. Un domn care s-a îndrăgostit iremediabil de kite și care își petrece mai tot timpul în larg.

Cât costă un curs de kitesurfing?    

În total sunt 16 ore de curs cu un cost de 400 de euro/elev, preț valabil pentru cursurile organizate în grup de minimum trei persoane. Cele 16 ore de curs vor fi împărțite pe parcursul a 3-5 zile, în funcție de locație, de disponibilitatea elevilor, dar în special de perioada în care suflă vântul.

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate