IQ-ul tau scade atunci cand te afli intr-un grup

Timp estimat de citire:0 minute, 51 secunde

Un nou studiu aduce in atentia presei rezultate uimitoare, aratand ca expresia IQ-ului uman este diminuata atunci cand ne aflam intr-un grup, fie acesta si mic.

In timpul studiului, cercetatorii de la Institutul de Cercetare Virginia Tech Carilion au descoperit ca anumite contexte sociale, printre care se numara si petrecerile sau discutiile dintre membrii unui juriu, au efecte negative asupra abilitatilor cognitive. “Poti sa glumesti despre cum sedintele de consiliu iti omoara creierul, dar descoperirile noastre sugereaza ca te pot face sa te porti ca si cum ai avea creierul mort”, a declarat Read Montague, autorul studiului.

Chiar daca participantii la studiu aveau aproximativ acelasi IQ (o medie de 126, spre deosebire de media obisnuita de 100), IQ-ul unora dintre ei a fost redus sau afectat de statusul lor din cadrul unui grup mic.Totusi, oamenii de stiinta au declarat ca nu sunt siguri ca acest lucru se intampla frecvent si in conditii din lumea reala, insa sustin ca, in viitor, vor dedica mai multe studii acestui fenomen.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate