Îmbrățișatul vacilor, noul trend în wellness

Timp estimat de citire:

1 minut, 42 secunde

Îmbrățișarea vacilor sau „koe knuffelen” în olandeză este mai mult decât o tendință drăguță de wellness. Poate avea beneficii semnificative pentru sănătatea mintală și încet-încet se transformă într-un trend global.

Această practică este centrată pe proprietățile inerente de vindecare ale interacțiunii apropiate dintre om și animal.
Cei care îmbrățișează vaci încep de obicei cu un tur al fermei înainte de a se odihni lângă o vacă timp de două până la trei ore. Temperatura mai caldă a corpului vacilor, bătăile mai lente ale inimii și dimensiunea pot face din îmbrățișarea lor o experiență incredibil de liniștitoare. Mângâierea animalului pe spate și odihna lângă el, chiar și linsul, fac parte din întâlnirea terapeutică.

Se crede că mângâierea vacii promovează atitudinea pozitivă și reduce stresul prin creșterea oxitocinei la om, hormonul eliberat când interacționăm social. Se pare că efectele liniștitoare ale contactului cu un animal de companie sau cu un animal de sprijin emoțional sunt accentuate atunci când îmbrățișezi mamifere mai mari.

Această distracție sănătoasă a apărut în provinciile olandeze rurale în urmă cu mai bine de un deceniu și face acum parte dintr-o mișcare olandeză mai largă pentru a aduce oamenii mai aproape de natură și de viața de țară. Astăzi, unele ferme din Rotterdam, Elveția și chiar din Statele Unite oferă sesiuni de îmbrățișare a vacilor și promovează proprietățile acestei activități care induce bucuria și ameliorează stresul. Experiența poate fi chiar plăcută și pentru vite. Un studiu din 2007 publicat în revista Applied Animal Behavior Science afirmă că vacile se relaxează profund, întinzându-se și lăsând urechile pe spate atunci când sunt masate în anumite zone ale gâtului și spatelui superior.

Atenție! Nu faceți acest lucru pe cont propriu. Unele vaci pot deveni agresive dacă sunt atinse.

Sursa: BBC

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate