Ghidul incepatorului: ce faci cand mergi prima data la sala

Timp estimat de citire1 minut, 23 secunde

Intentionezi de foarte multa vreme sa incepi sa te ocupi serios de imbunatatirea formei fizice si iata ca, in sfarsit, te-ai incumetat sa te inscrii la o sala fitness. Ei, acu-i acu… Se poate sa fie o tentativa ratata sau o experienta tansformatoare. Iti spunem cum te poti asigura sa fii in cel de-al doilea scenariu.

Gata, abonamentul e platit si nu ramane decat sa-ti iei inima-n dinti si sa faci primul pas. Insa nu oricum, ci pregatit/a sa eviti capcanele in care cad cei mai multi novici intr-ale mersului la sala. Ti-am pregatit, in cele ce urmeaza, un mic indreptar in acest sens.

Singur/a e cel mai bine

In fata necunoscutului, este firesc sa vrei sa fii intr-o pozitie de forta, cu unul sau mai multi prieteni alaturi. In cazul de fata, expertii spun ca acest lucru se poate dovedi riscant. „Daca prietenii tai te lasa de-a lungul drumului, vei avea tendinta de a te demotiva si de a renunta. Scopul nu e sa te indentifici cu esecul sau succesul cuiva, ci sa faci din mersul la sala un adevarat proiect personal”, explica Mehdi Dergaoui, un cunoscut antrenor si consultant sportiv din Paris, citat de revista Madame Figaro. Cel mai bun mod de a face acest lucru este sa mergeti la sala de gimnastica in sine, deci nu trebuie sa va depindeti de ceilalti si sa faceti din aceasta rutina sportiva un adevarat proiect personal.

Mai mult nu inseamna mai bine. Pentru inceput, antreneaza-te de cel mult doua ori pe saptamana. Foarte putini oameni au o capacitate de refacere suficient de buna pentru a merge la sala mai des de 3-4 ori pe saptamana.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate