Fasole verde cu ou
Pentru o masă de prânz delicioasă și sănătoasă, am pregătit pentru tine această rețetă de fasole verde cu ou. Ușor de realizat și într-un timp scurt, rețeta este plină de vitamine și minerale și de asemenea este ideală atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus.
29.03.2021
Timp estimat de citire:
1 minut, 16 secundeIngrediente
- 250 grame fasole verde
- Două ouă
- Doi cartofi
- O lingură de unt
- Sare
- Piper
Mod de preparare
În boluri diferite se pun ouăle și cartofii la fiert.
Cât timp acestea stau la fiert, într-o tigaie se pregătește fasolea verde, cu puțin unt, la foc mediu.
După ce au fiert, cartofii și ouăle se taie felii și se servesc împreună cu fasolea verde.
Beneficii
Fasolea verde este o sursă bogată de vitamine (vitamina B, vitamina C, vitamina K), fibre și proteine (magneziu, calciu, fier, cupru). Consumul regulat de fasole verde îmbunătățește circulația sângelui, protejând sistemul cardiovascular. Totodată fasolea verde reglează nivelul colesterolului și reduce riscul apariției anumitor tipuri de cancer.
Oul este un aliment hrănitor, care nu îngrașă. Este indicat în diete pentru că asigură o cantitate scăzută de albumine și conține foarte puține glucide. Consumat dimineața, oul ajută la reducerea indicelui de masă corporală. Ouăle sunt bogate în nutrienți importanți organismului (magneziu, fier, fosfor, potasiu, zinc, cupru, vitaminele A, B1, B2, B5, E). Totodată, ouăle sunt bogate în antioxidanți (seleniu) care ajută la reducerea inflamației din organism.
Prânz gustos și sănătos... la pachet
16.01.2024