Farfuria inlocuieste piramida alimentara

Timp estimat de citire0 minute, 36 secunde

Incepand cu aceasta vara, guvernul american a inlocuit faimoasa piramida alimentara cu o farfurie impartita in patru sectiuni – fructe, legume, cereale si proteine, plus o categorie suplimentara, de lactate.

Conform noii reprezentari grafice a unei alimentatii echilibrate si sanatoase, meniul nostru zilnic trebuie sa includa cat mai multe legume si fructe, mai putine cereale si proteine si un pahar de lapte degresat sau iaurt. Oficialii americani considera ca farfuria este un ghid alimentar mult mai accesibil decat piramida, deoarece are un efect vizual puternic si ii indeamna pe oameni sa isi stabileasca un meniu de zi cu zi sanatos, care sa includa alimente naturale si sarace in calorii si sa excluda grasimile, zaharul, sarea in exces si bauturile carbogazoase.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate