Exercitiile fizice te feresc de boala arteriala periferica

Timp estimat de citire:

0 minute, 46 secunde

Un studiu realizat pe 1.381 de oameni a fost publicat in Jurnalul de Chirurgie Vasculara, demonstrand ca activitatea fizica regulata mentine sanatatea arterelor si scade riscul de instalare a bolii arteriale periferice.

Boala arteriala periferica este cauzata de fluxul sangvin deficitar si poate duce la diminuarea capacitatii de a merge. Dintre toti participantii la studiu, boala arteriala periferica era de doua ori mai frecventa in randul celor care au dus o viata saraca in activitati fizice sau sedentara. Cercetatorii au aratat ca si activitatile fizice usoare, precum plimbarile in aer liber, contribuie la pastrarea arterelor in stare buna.

Cercetatorii de la Stanford ce au efectuat acest studiu au luat in calcul diferite sporturi pe care participantii le-au practicat de-a lungul vietii, de la jogging sau atletism pana la golf si plimbari. Rezultatele au fost surprinzatoare, aratand ca 25,6% dintre participantii sedentari aveau boala arteriala periferica, in timp ce doar 13,7% dintre persoanele active sufereau de aceasta afectiune.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate