Este incontestabil! Obezitatea provoaca depresie!

Timp estimat de citire:

1 minut, 13 secunde

In cazul excesului ponderal, impactul psihologic al kilogramelor in plus este cel care conduce la depresie, mai degraba decat bolile asociate. Cercetatorii de la Universitatea din Australia de Sud si Universitatea din Exeter, Marea Britanie, au gasit o dovada clara in acest sens, dupa ce au analizat datele a peste 48.000 de persoane cu depresie, participante la studiul britanic Biobank, in comparatie cu cele ale unui grup de control, compus din peste 290.000 de persoane nascute intre 1938 si 1971, care au furnizat informatii medicale si genetice.

„Am separat componenta psihologica a obezitatii de efectele problemelor de sanatate legate de obezitate, luand in calcul genele asociate unui Indice de Masa Corporala (IMC) mai mare, dar cu un risc mai scazut de boli, cum ar fi diabetul”, a explicat prof. Elina Hypponen, coordonatoarea studiului. Rezultatele au scos la iveala faptul ca prezenta acestor gene este la fel de puternic asociata cu depresia ca si cea a genelor legate de un IMC crescut si un risc mai mare de diabet zaharat. „Aceasta sugereaza ca excesul de greutate cauzeaza depresie, inclusiv in absenta problemelor de sanatate, in special la femei. La celalalt capat al spectrului IMC, barbatii foarte slabi sunt mai predispusi sa faca depresie, fata de cei cu o greutate normala, dar si fata de femeile foarte slabe”, a precizat cercetatoarea. Studiul pe care-l semneaza a aparut in „Jurnalul International de Epidemiologie”, reamintind ca, alaturi de depresie, la ora actuala epidemia de obezitate costa comunitatea globala trilioane de dolari in fiecare an.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate