Dieta mediteraneeană protejează împotriva artritei reumatoide?

Timp estimat de citire0 minute, 54 secunde

Numeroase cercetări anterioare au demonstrat o mulțime de beneficii pentru sănătate asociate dietei mediteraneene, care este bogată în ulei de măsline, cereale, fructe și legume, pește și o cantitate moderată de lactate, carne și vin. Acum, rezultatele unei analize publicate în revista Arthritis & Rheumatology sugerează că dieta poate ajuta, de asemenea, la prevenirea artritei reumatoide la persoanele care fumează sau obișnuiau să fumeze.

Analiza a inclus 62.629 de femei din Franța, care au participat la un studiu bazat pe chestionar care evaluează aportul alimentar încă din 1990. În total, 480 de femei au dezvoltat artrită reumatoidă.
Respectarea dietei mediteraneene nu a fost asociată cu riscul general de poliartrită reumatoidă; cu toate acestea, printre femeile care fumau sau obișnuiau să fumeze, acesta a fost asociat cu un risc scăzut: 383 de cazuri de poliartrită reumatoidă la 1 milion de persoane pe an în rândul celor cu aderență ridicată la dieta mediteraneeană, comparativ cu 515 cazuri la 1 milion de persoane pe an în rândul celor cu aderență scăzută la această dietă.

Sursa: sciencedaily.com

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate