Dieta cu ceapa te ajuta sa scapi de 4 kg intr-o saptamana
Ceapa este o leguma-minune datorita multitudinii de proprietati curative. Poate preveni cancerul, gratie proprietatilor antioxidante, este un veritabil antibiotic datorita proprietatilor antiinflamatorii, are o actiune benefica asupra sistemului vascular si topeste kilogramele in plus. Pentru atingerea acestui ultim obiectiv, iti recomandam dieta cu ceapa, o dieta in cadrul careia se consuma o supa de ceapa delicioasa si nutritiva. Totusi, este un regim destul de dur, ce nu trebuie tinut decat de persoanele sanatoase, care nu prezinta niciun fel de probleme intestinale.
14.08.2014
Timp estimat de citire:
2 minute, 42 secundeSa aflam mai multe despre avantajele si dezavantajele pe care le prezinta dieta cu ceapa si despre meniul pe care-l presupune aceasta.
Dieta cu ceapa, avantaje vs dezavantaje
100 g ceapa contin doar 54 de calorii, in plus aceasta lupta impotriva retentiei hidrice si ajuta la diminuarea nivelurilor de zahar din sange. Dieta cu ceapa presupune consumul supei de ceapa zilnic, la discretie. Pe langa ingredientul principal, in aceasta supa se mai pot folosi ardei, telina, patrunjel si zeama de lamaie.
Dieta se aseamana intrucatva dietei cu supa de varza, atat din punct de vedere al eficientei, cat si din cel al restrictiilor impuse. Dieta cu ceapa are numeroase inconveniente: este drastica, monotona si destul de agresiva pentru organism. Kilogramele in plus vor fi eliminate destul de repede, insa, din pacate, ceea ce poate parea la prima vedere un avantaj se poate transforma in dezavantaj: eliminarea kilogramelor in plus prin aceasta metoda este adesea urmata de efectul yoyo.
De aceea, este de preferat sa introduci ceapa in alimentatia ta zilnica, in mancaruri si salate, decat sa urmezi un regim restrictiv si monoton. Este un aliment sanatos si savuros, care aduce atatea beneficii organismului, incat ar fi pacat sa-l ignori in alimentatia cotidiana si sa abuzezi de el in cadrul unei cure de slabire.
In ce consta dieta cu ceapa
In cadrul acestei diete, supa de ceapa poate fi consumata oricand pe parcursul unei zile, alaturi de alte alimente, astfel:
Ziua intai: supa de ceapa si fructe (cu exceptia strugurilor si a bananelor);
Ziua a doua: supa de ceapa, legume si un cartof copt la cina;
Ziua a treia: supa de ceapa, fructe si legume;
Ziua a patra: supa de ceapa, fructe, legume si lapte degresat;
Ziua a cincea: supa de ceapa, o bucata de carne de vita fiarta, rosii;
Ziua a sasea: supa de ceapa, carne slaba fiarta sau la gratar, legume;
Ziua a saptea: supa de ceapa, orez fiert, suc de fructe preparat in casa.
Cum se prepara supa de ceapa
Delicioasa supa care se consuma in dieta cu ceapa poate fi preparata dupa o reteta foarte simpla:
- 3 cesti de ceapa tocata
- O ceasca de praz tocat
- O crenguta de patrunjel
- Telina tocata
- 1 ½ litri apa
- Sare si piper dupa gust
Ceapa si prazul maruntite trebuie amestecate foarte bine cu sare. In apa clocotita, se adauga toate legumele si piperul si se lasa la fiert 5 minute. Dupa scurgerea timpului, se acopera recipientul in care se afla supa 10 minute, dupa care aceasta poate fi consumata.
Urmand dieta cu ceapa poti slabi aproximativ 4 kg intr-o saptamana, insa nu este recomandat s-o urmezi mai mult de doua ori pe ani si, mai ales, o perioada mai mare de 7 zile, intrucat produce dezechilibre destul de severe in organism.
Surse: regimea.com; vieactuelle.fr
Oana Anghel
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Dieta cu tărâțe de Psyllium: secretul detoxifierii și slăbirii rapide
11.10.2024