De ce să mergi pe jos până la muncă

Timp estimat de citire2 minute, 51 secunde

Mersul pe jos este cea mai lejeră activitate cu care poți „păcăli” acele 30 de minute recomandate zilnic pentru a avea un stil de viață sănătos, de la ușa apartamentului tău și până la birou. Desigur, este vorba de mersul accelerat, nu în pas de plimbare, pentru a vedea rezultate în ceea ce privește forma picioarelor și îmbunătățirea respirației. Vei angrena toți mușchii corpului și te vei umple de energie după doar zece minute de mers.

Avantaje

  1. Vei economisi bani. Abonamentele de transport sau combustibilul necesar deplasării cu mașina nu sunt chiar sume de neglijat. Mergând pe jos până la muncă, vei putea pune acești bani deoparte, iar dacă obișnuiai să mergi pe patru roți până la birou, pe lângă economia cu banii de benzină sau motorină, vei salva și banii pentru asigurare sau pentru parcare, dacă beneficiai de un loc cu plată.
  2. Vei face sport. Mersul pe jos face piciorul frumos, spune un vechi proverb românesc. Și e adevărat. Prin mers, poți regla circulația și presiunea sângelui și poți lucra toți mușchii corpului. În acest fel, în timp, poți renunța la abonamentul la sală și te poți bucura de un organism sănătos în continuare.
  3. Vei fi mai puțin stresat. Atunci când mergi, ai timp să te gândești la ale tale, ceea ce poate reprezenta o formă de meditație. În afară de acest aspect, te vei odihni mai bine pe timpul nopții și te vei simți mai energizat dimineața. Mai mult decât atât, vei elibera mai multe endorfine în organism, ceea ce te va face să te simți bine toată ziua.

Dezavantaje

  1. Vei avea nevoie de mai mult timp. E normal să nu poți străbate aceeași distanță pe jos într-un timp egal cu cel parcurs cu o mașină, de aceea vei avea nevoie de o marjă mai mare de timp, ca să nu întârzii la muncă. În funcție de distanță, poți face o simulare cu ajutorul unui GPS, ca să afli de cât timp ai nevoie pentru a ajunge la birou în timp util.
  2. Te vei confrunta cu condițiile meteo. Vara poate fi o plăcere să străbați drumul până la muncă pe jos, mai ales dimineața, când căldura nu depășește limitele normale. Când anotimpul se schimbă, e posibil să fii deranjat de o ploaie care să te ude până la piele sau de o ninsoare care să-ți îngreuneze mersul.
  3. Nu te mai poți îmbrăca elegant. Sau cel puțin nu pentru drumul propriu-zis. Inevitabil, vei transpira, chiar dacă afară e foarte frig, pentru că depui efort să te deplasezi. Dacă ești îmbrăcat la patru ace, ca bărbat, sau porți tocuri, ca femeie, s-ar putea să te fi aranjat degeaba sau să ajungi la destinație cu dureri mari la nivelul picioarelor.

Mersul pe jos te va ajuta să te reconectezi la tine, să îți pui gândurile în ordine și să faci mișcarea necesară pentru a reveni în forma fizică ideală. Aerul curat și energia te vor ajuta să începi ziua cu dreptul.

Sursa foto: shutterstock.com

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate