Craciunul tau LIGHT

Timp estimat de citire2 minute, 44 secunde

In fiecare an, de Craciun ne infruptam cu nesat din bucatele traditonale pline de grasimi si zaharuri. Daca pentru tine a venit momentul sa spui STOP caloriilor in exces, iti oferim cateva retete light care sa-ti aminteasca totusi ca e sarbatoare.
Sarmalute cu soia    
Desi majoritatea sunt reticenti cand vorbim de sarmale vegetale, ele le pot inclocui cu succes pe cele traditionale. Modul de preparare nu difera, ci doar ingredientele. Avem nevoie de foi de varza murata, iar pentru umplutura de: 2 cepe mari, o lingura de bulion, 2 linguri cu varf de orez, 1 pachet soia.  Se caleste ceapa cu o cescuta de ulei de masline extravirgin, peste care se adauga soia fiarta, bulionul, iar la sfarsit orezul nefiert. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru dupa gust. Dupa ce compozitia da in clocot de 2-3 ori, se ia de pe foc si se lasa 5 minute sa se raceasca. Intre timp se pregateste o oala mare, in care se pune un strat de varza tocata. Din compozitia realizata si foile de varza se fac sarmale de marime potrivita care se asaza peste stratul de varza.  Intre sarmale se mai adauga cimbru, foi de dafin, piper si marar, si la sfarsit se acopera cu foile de varza ramase. Se toarna bors cu bulion in oala, pana ce acoperim sarmalele si se introduc la cuptor pentru aproximativ 2 ore.

Placinta cu mere     
Un desert usor si foarte gustos, numai portivit pentru masa de Craciun. Sunt necesare 5-10 mere dulci in functie de marime, iar pentru aluat de: o cana de lapte batut, 3-4 cani de faina, un pachet si jumatate de margarina, o  jumatate de pachet de praf de copt, un varf de sare si 2 oua. Se bat ouale cu sarea si se incorporeaza margarina. Peste aceasta compozitie se adauga laptele batut, iar la sfarsit faina si praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat fraged, din care formam doua foi de placinta de marimea unei tavi de aragaz.  Merele se decojesc si se dau prin razatoarea mare, iar dupa ce se storc bine de suc, se pun la calit cu 2 linguri de miere. Aceasta compozitie se toarna in tava, peste foaia de placinta si se presara nuca pisata si scortisoara din belsug. Se acopera cu a doua foaie care se inteapa cu o furculita pe toata suprafata. In cuptor ea va sta 30 de minute pana se va rumeni. La sfarsit se poate presara cu zahar pudra si este gata pentru invitati!

Salata de conopida
O alternativa ideala la salatele traditionale de Craciun ar fi acest preparat usor si foarte gustos. Nu avem nevoie decat de o conopida potrivita ca marime, o legatura de marar, 4-5 linguri de maioneza simpla si 3 linguri de iaurt. Dupa ce conopida se fierbe, o tocam marunt si o amestecam cu celelalte ingrediente. Presaram sare si piper dupa gust si salata este gata pentru masa festiva. Putem de asemenea sa o servim pe felii de paine neagra prajita si decorata cu patrunjel, transformand-o intr-un aperitiv special.

Chirstmas Shake
Pentru a intra in spiritul Craciunului nu ne trebuie decat 2 mere, un iaurt degresat, o lingura de miere si una de scortisoara. Amestecam toate ingredientele intr-un blender, iar compozitia o servim intr-un pahar mare, in care presaram nuca pisata.

Andreea Abel

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate