Cerealele integrale, asociate unui risc de mortalitate mai mic

Timp estimat de citire0 minute, 31 secunde

Prezenta cerealelor integrale in alimentatie amelioreaza in mod semnificativ si durabil sanatatea, prevenind riscul de deces prematur. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea Harvard dupa ce au pus sub lupa mai multe studii realizate in SUA, Marea Britanie si Scandinavia, intre 1970 si 2010, pe un numar de aproximativ 800 000 de persoane.

Astfel, rezultatele meta-analizei au relevat ca oamenii care consuma circa 70 de grame de cereale integrale pe zi prezinta un risc de mortalitate cu 22% mai mic, fata de cei care nu includ aceste alimente in meniu. Potrivit specialistilor americani, aceasta scadere s-ar datora reducerii riscului de deces prin boli cardiovasculare si cancer cu 23%, respectiv 20%.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate