Ceaiul de macese – intre beneficii si contraindicatii

Timp estimat de citire1 minut, 34 secunde

Ceaiul de macese este folosit frecvent in medicina naturista, macesele fiind o sursa bogata de vitamine si minerale. Ele pot fi consumate si crude, dupa ce au fost trecute printr-un blender sau inmuiate in apa. Datorita conținutului ridicat de vitamina C, ele sunt un excelent tonic pentru sistemul imunitar si sunt adesea folosite ca un supliment pentru a preveni sau a trata racelile.

Macesele sunt bogate in:

  • vitamina A
  • vitamina E
  • vitamina K
  • vitamina PP
  • vitamina B1 si B2
  • minerale – magneziu, fier

Ceaiul de macese – ce beneficii are?

Ceaiul de macese poate fi o solutie optima atunci cand dorim sa prevenim sau sa combatem o raceala, datorita continutului de vitamina C. Este important ca mai intai apa sa fie fiarta, iar apoi sa fie adaugate fructele de macese uscate si zdrobite, pentru a conserva mai bine vitamina C (ceaiul de macese se prepara dintr-un litru de apa fierbinte la care se adauga aproximativ 4-5 linguri de fructe). Acizii grasi si pectinele din ceaiul maces sunt un diuretic slab. De asemenea, ceaiul de macese este utilizat pentru a ameliora simptomele tulburarilor renale.

Ceaiul de macese, bogat in vitamina A

Vitamina A gasita in macese este, de asemenea, benefica pentru sistemul imunitar. Aceasta poate ajuta la prevenirea infectiilor cauzate de bacterii și virusuri. Aceasta ajuta sistemul imunitar pentru a lupta cu orice infectie care apare. In cazul in care nu stiati, vitamina A este denumita si "vitamina pielii", ajutand la regenerarea celulelor, vindecarea ranilor si cicatricilor. De asemenea, consumul de macese ajuta la hranirea si pastrarea elasticitatii pielii, prevenind totodata aparitia ridurilor.

Contraindicatiile ceaiului de macese

Un consum excesiv de ceai de macese poate duce la diaree sau depunerea pietrelor la rinichi. Nu este recomandat consumul semintelor sau a perisorilor prezenti pe macese, acestea putand afecta aparatul respirator si digestiv. In schimb, pulpa de mecese nu are niciun fel de contraindicatie.

Marius Vasilescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate