Alege bicicleta potrivita

Timp estimat de citire2 minute, 8 secunde

Pentru a ne mentine in forma sau pentru a scapa de kilogramele in plus avem nevoie atat de un regim alimentar corespunzator cat si de un regim fizic complementar.Si cum succesul unui astfel de demers se bazeaza in mare masura pe factorii psihologici motivationali, alegerea unei forme de miscare placuta poate fi o conditie a succesului. Din acest punct de vedere, plimbarile pe bicicleta reprezinta o alternativa pentru cei ce vor sa scape de cca. 560 calorii pe ora, in conditii de pedalare moderata (19 km/h).

Alegerea unei biciclete presupune o minima informare, internetul fiind de preferat, deoarece poti accesa rapid informatii din surse diferite, pentru a-ti face o impresie de ansamblu. Cu toate ca bicicletele se pot clasifica in fuctie de destinatie, ne rezumam doar la cele utilizate in conditii normale, fara pretentii competitionale sau de solicitari extreme. Ca optiuni, avem bicicletele clasice de strada, dar putem opta si pentru modelele de baza mountain-bike. De asemenea, ar trebui sa tinem cont si de inaltimea noastra in alegerea unei biciclete – producatorii seriosi realizeaza fiecare model de cadru pe mai multe dimensiuni, astfel incat sa se asigure o pozitie cat mai corecta in sa.

De unde o cumperi?
Problema apare atunci cand dorim sa cumparam o bicicleta si nu stim de unde. Avem doua optiuni: hypermarketurile si magazinele specializate (inclusiv on-line).
Desigur, varianta cea mai la indemana, dar si nu intotdeauna cea mai buna, este de la hypermarket. Daca avem un buget de pana in 600 lei, practic nu avem alta varianta… scopul scuza mijloacele. Nu recomandam totusi achizitionarea din hypermarket a bicicletelor mai scumpe de 600 lei deoarece nu au un raport corect calitate-pret. Varianta optima, dar si cea mai costisitoare, o reprezinta magazinele specializate, in care oferta incepe undeva la 1.000 lei si poate urca pana la 3.000 lei. Aici beneficiati si de asistenta specializata, variante dimensionale si accesoriile aferente. Tot aici exista si varianta bicicletelor pliabile care asigura o mobilitate marita, putand fi fi transportate in portbagajul masinii pana in cel mai apropiat parc, in cazul in care nu vreti sa iesiti in trafic.
Foarte importante sunt accesoriile, cum ar fi sistemele de iluminare pe timp de noapte, fiind de preferat cele mai scumpe, dar cu o autonomie mai mare a bateriei. Dintre produsele complementare, vitala este casca si foarte necesara vesta reflectorizanta in cazul in care va prinde noaptea in trafic.

CASETA:  Bicicleta poate invinge bariera delasarii sau a dezinteresului in relatia de echilibru dintre sport si sanatate chiar prin surprinzatoarea satisfactie pe care o regasesti in plimbarile doar si de weekend.
 

Cristian Tache


Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate