Adolescentii care se simt grasi au sanse mai mari sa devina adulti obezi

Timp estimat de citire0 minute, 40 secunde

Un studiu realizat de Universitatea Norvegiana de Stiinta si Tehnologie arata ca exista o legatura intre modul in care isi privesc adolescentii propriul corp si imaginea pe care o vor avea la maturitate. Chiar daca aceasta caracteristica afecteaza in special fetele, nici baietii nu sunt scutiti de fenomenul provocat, cel mai probabil, de stresul social.

Adolescentii care se considera supraponderali, chiar daca nu au in realitate probleme cu greutatea, au o tendinta pronuntata de a deveni adulti obezi, arata cercetatorii. Obsesia trupului perfect provine din comparatiile constante pe care adolescentii le fac intre ei insisi si imaginile vedetelor, ale persoanelor publice si chiar ale celorlalte persoane de varsta lor. Acest studiu este primul care monitorizeaza atitudinea adolescentilor cu privire la greutatea lor si numarul de kilograme pe care ajung sa il aiba ca adulti.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate