A fost descoperit un nou factor de risc pentru diabet

Timp estimat de citire1 minut, 2 secunde

Un nou studiu caracterizează insomnia ca un factor de risc nou pentru dezvoltarea diabetului de tip 2. În total, cercetătorii suedezi de la Institutul Karolinska din Stockholm au identificat 19 factori de risc și au respins 21 pe baza unor dovezi științifice insuficiente. 

La nivel global, în jur de 463 de milioane de adulți aveau diabet în 2019, potrivit Federației Internaționale de Diabet (IDF). În 2015, aproximativ 9% din toți adulții sufereau de această afecțiune. 

De-a lungul anilor, cercetătorii au descoperit că anumiți factori cresc riscul apariției diabetului de tip 2. Acești factori de risc potențiali includ consumul de alcool, săritul peste micul dejun, somnul în timpul zilei, tulburările de anxietate, prezența sodiului în urină, anumiți aminoacizi și factori inflamatori și lipsa somnului. 

Cercetătorii au evaluat 74.124 de cazuri de diabet de tip 2 și au identificat insomnia ca un factor de risc nou – persoanele care trăiesc cu această afecțiune au cu 17% mai multe șanse de a dezvolta diabet de tip 2 decât cele fără aceasta. Ceilalți factori de risc includ: depresia, fumatul, tensiunea ridicată, consumul excesiv de cafea, obezitatea, procentul ridicat de grăsime corporală, cantitatea de grăsime viscerală. 

Sursa: Medicalnewstoday.com

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate