Supe aromate pentru serile racoroase de octombrie

Timp estimat de citire2 minute, 56 secunde

Ce poate fi mai placut decat, dupa o zi obositoare petrecuta la birou, sa savurezi in linistea casei o supa fierbinte si aromata, departe de ploaia rece a toamnei? Oferta de legume este foarte generoasa in luna lui Brumarel, iar noi iti propunem sa testezi trei retete fabuloase, prietenoase cu silueta, dar mai ales cu papilele tale gustative!

Supa cremoasa de cartofi cu bacon

Ingrediente:

  • 1 lingura de ulei de rapita
  • 2 felii de bacon
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2-3 cartofi, curatati, taiati cubulete
  • 1 l de supa limpede de pui
  • 50 g de smantana degresata
  • 50 g de branza Cheddar rasa
  • 1 varf de lingurita de piper proaspat macinat
  • 1 ceapa verde tocata marunt

Preparare: incinge uleiul intr-o cratita mare la foc mediu, pune baconul si prajeste-l 4-5 min., pana cand devine crocant. Scoate-l apoi pe un servet din hartie care sa absoarba excesul de ulei. Adauga in cratita ceapa si caleste-o 2-3 min., dupa care pune cartofii si supa de pui. Da in clocot, apoi lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie cartofii (cca. 15 min.). Scoate jumatate din cartofii din cratita si paseaza-i, fara a-i marunti insa complet. Pune apoi piureul obtinut inapoi in cratita, impreuna cu smantana, jumatate din cantitatea de branza si piperul. Lasa pe foc 1-2 min. Serveste cu bacon maruntit, branza rasa si ceapa verde.

305 calorii/portie; 13 g grasimi, 35 g carbohidrati, 13 g proteine, 3 g fibre

Supa aromata de conopida  

Ingrediente:

  • ¾ lingurita de seminte de chimen
  • ¾ lingurita de seminte de coriandru
  • ½ lingurita de seminte de fenicul
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • 2 tije de praz tocate
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat, ras
  • ½ lingurita de sare
  • 1 praf de piper cayenne
  • 1 conopida medie (cca. 1 kg)
  • 1 l de supa limpede de pui/legume
  • 50-100 ml lapte degresat
  • ½ lamaie verde
  • 50 g de fulgi de migdale prajiti
  • 2 linguri de ceapa verde tocata

Preparare: prajeste semintele de chimen, coriandru si fenicul la foc mediu timp de cca. 3 min. Dupa ce s-au racit, marunteste-le intr-un mojar. Incinge apoi uleiul de masline intr-o oala, caleste prazul (4-6 min.), adauga semintele maruntite, usturoiul, ghimbirul, sarea si piperul cayenne. Amesteca totul bine, dupa care pune si buchetelele de conopida si supa si da in clocot la foc mic. Acopera oala si mai lasa pe foc pana cand conopida este fiarta (cca. 25 min.). Scoate jumatate din cantitatea de conopida si toac-o marunt. Mixeaza supa in blender, dupa care pune-o din nou pe foc, adaugand cat lapte este necesar pentru a obtine consistenta dorita. Stoarce putina lamaie verde si serveste supa garnisita cu bucatele de conopida, fulgi de migdale si ceapa verde.

150 calorii/portie; 7 g grasimi, 18 g carbohidrati, 5 g proteine, 5 g fibre

Supa picanta de dovleac

Ingrediente:

  • 1 dovleac mediu
  • 1 lingurita de ulei de rapita
  • 2 tije de telina tocate
  • 1 ceapa mica maruntita
  • 1 morcov tocat
  • 1 lingurita de seminte de chimen, maruntite
  • ¼ lingurita de boia iute
  • 3-4 cuisoare
  • 1 ½ l supa limpede de legume
  • 1 lingurita de sare de mare
  • ¼ lingurita de piper proaspat macinat
  • 50 g iaurt simplu, degresat
  • 2 linguri de ceapa verde/patrunjel tocat

Preparare: da la copt dovleacul timp de 45 min.-1 ora in cuptorul preincalzit la 175 ˚C. Intre timp, incinge uleiul intr-o oala la foc mic, adauga telina, ceapa si morcovul, acopera si lasa-le 8-10 min., pana se inmoaie. Adauga apoi pulpa de dovleac copt, chimenul, boiaua iute si cuisoarele, amesteca bine, dupa care pune si supa si lasa totul sa fiarba la foc mic 20-25 min. Mixeaza supa in blender, iar la final adauga piperul si sarea. Serveste cu putin iaurt deasupra si ceapa verde/patrunjel.

76 calorii/portie; 1 g grasimi, 15 g carbohidrati, 2 g proteine, 4 g fibre

Dana Saporan

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu