Standardele de frumusețe și sănătatea emoțională: fii parte din schimbare și participă la cercetare

Timp estimat de citire:

1 minut, 7 secunde

O echipă de psihologi români demarează o cercetare despre percepția pe care o avem asupra propriului corp în raport cu standardele de frumusețe trasate de societate. Ca demersul să-și atingă scopul, e nevoie de o participare cât mai largă.

Trăim într-o epocă a stimulilor vizuali, în care aspectul fizic a devenit mai mult decât important. Acesta este motivul pentru care felul în care credem sau vrem să arătăm s-a transformat într-o sursă majoră de stres, frustrare și alte stări negative. De aici și interesul specialiștilor pentru explorarea impactului pe care îl are imaginea corporală asupra sănătății emoționale.

Un chestionar ce durează doar 10 minute

Cercetarea desfășurată pe Platforma Reconectat își propune să înțeleagă mai bine care este relația oamenilor cu corpurile lor și ale celor din jur. Aceasta se bazează pe un chestionar, compus din 50 de întrebări cu variante de răspuns. „Mulțumim celor care acceptă să completeze acest chestionar care durează aproximativ 10 minute. Toate răspunsurile sunt foarte valoroase pentru noi, pentru că ne vor ajuta să observăm modul în care se conturează imaginea corporală și să găsim posibile soluții”, a precizat psihologul Cristina Petrescu-Ghenea, coordonatoarea studiului.

Pentru completarea chestionarului, apasă aici.

Rezultatele cercetării vor fi publicate în primăvara anului 2021.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate