Slabeste progresiv cu dieta de 17 zile!

Timp estimat de citire2 minute, 16 secunde

Dieta de 17 zile este un regim in care se pune accentul pe alimente putin procesate, fara mult zahar, cu putine grasimi, ce devine treptat din ce in ce mai putin restrictiv si pe care il poti urma in etape. Dieta de 17 zile te ajuta sa slabesti repede, pentru ca cele 4 etape nu permit corpului sa intre in faza de stagnare.

Descopera cum se tine dieta de 17 zile si ce ai voie sa mananci in cele 4 etape ale acestui regim eficient!

Cele 4 etape ale dietei de 17 zile

Etapa 1: Accelereaza

In prima etapa vei slabi rapid si iti vei imbunatati sanatatea digestiva, vei elimina zaharul din sange si vei incepe sa arzi grasimi. In prima etapa din dieta de 17 zile sunt permise alimentele sarace in carbohidrati, putin procesate si este incurajat consumul de legume si proteine slabe. Poti consuma cantitati nelimitate de proteine sarace in grasimi si legume fara amidon (deci fara cartofi).

Trebuie sa urmezi prima etapa a dietei timp de 17 zile. Daca iti atingi greutatea ideala in acest timp, treci direct la etapa a patra. Daca nu, treci la etapa a doua.

Etapa a 2-a: Activeaza

Aceasta etapa iti restabileste metabolismul printr-o strategie ce presupune cresterea si descresterea consumului caloric pentru a stimula arderea grasimilor si a evita faza de platou. Si aceasta etapa dureaza tot 17 zile si presupune alternarea unei zile ca in prima etapa de accelerare si zilele de activare, cand incepi sa adaugi alimente cu amidon.

Etapa a 3-a: Indeplineste

In aceasta etapa dezvolti obiceiuri alimentare bune prin reintroducerea mai multor alimente si te vei apropia pe zi ce trece de greutatea ideala. Si a treia etapa dureaza 17 zile. Sunt permisi mai multi carbohidrati, iar consumul de proteine este diminuat. Daca la sfarsitul acestei etape mai ai kilograme de dat jos, poti relua dieta de 17 zile cu etapa 1, de accelerare sau poti continua cu etapa a treia.

Etapa a 4-a: Mentine-te

Ultima etapa a dietei de 17 zile dureaza practic toata viata si are scopul de a te mentine in forma maxima. Poti manca sanatos de luni pana vineri, conform primelor trei etape ale dietei, iar de vineri seara pana duminica seara poti manca orice iti place, insa in cantitati moderate.

Alimente interzise in toate cele 4 etape ale dietei de 17 zile

Indiferent ca vrei sa slabesti sau esti deja in etapa de mentinere in forma, urmatoarele alimente sunt interzise in dieta de 17 zile (cu exceptia weekend-urilor din etapa a patra):

  • Zahar (de orice fel, natural sau procesat; nu sunt permise nici mierea sau indulcitorii, fie ei si naturali)
  • Grasimi nesanatoase (grasimi trans sau saturate)
  • Alimente sarate
  • Condimente cu mult zahar sau cu multe grasimi (cum este ketchup-ul)

Urmareste site-ul Slabsaugras.ro pentru lista completa a alimentelor permise in prima etapa a dietei de 17 zile!

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate