Secretele mentinerii greutatii pe glob
Traim intr-o lume in care aspectul fizic ne defineste, modul in care aratam creeaza de cele mai multe ori prima impresie. Prin urmare, pentru a avea succes in tot ceea ce facem, trebuie sa ne preocupam in permanenta de silueta. Pentru ca fiecare popor are obiceiuri definitorii, va voi prezenta in cele ce urmeaza modalitati prin care ei reusesc sa se bucure de o viata sanatoasa in care nici nu poate intra in discutie obezitatea.
06.07.2012
3470


Timp estimat de citire:
3 minute, 4 secundeSilueta frantuzoaicelor tine de respectarea principiilor sanatoase
Secretul care sta la baza constitutiei atletice a femeilor din Franta este legat de imbinarea armonioasa a unei alimentatii echilibrate cu mult sport. Desi bucataria frantuzeasca contine tot felul de alimente bogat calorice, femeile nu fac excese, nu incalca regula celor trei mese principale si nu mananca dulciuri decat foarte rar.
Bucataria thailandeza are ca punct forte alimentele foarte condimentate, ceea ce ajuta la pierderea kilogramelor, deoarece e practic imposibil sa consumi o cantitate foarte mare dintr-un fel de mancare mult prea iute. Un alt aspect pozitiv al bucatariei thailandeze este consumarea alimentelor slab calorice, precum fructele de mare, diverse legume si ierburi asezonate cu tot soiul de sosuri picante.
Brazilienii savureaza orezul si fasolea
Alimentele consumate cel mai des de brazilieni sunt orezul si fasolea, practic nelipsite de la nicio masa. Continutul mare de fibre face ca starea de satietate sa se instaleze foarte usor si astfel este impiedicata acumularea kilogramelor nedorite. Important este nu doar sa consumi alimente cu valoare nutritiva, ci si modul in care ti le prepari. In Brazilia se evita prajelile !
Rusii sunt mari gradinari
Poporul rus dedica foarte mult timp activitatii gradinaritului, ceea ce-i ofera posibilitatea de a consuma alimente cat mai sanatoase, lipsite de coloranti sau ingrasaminte. Legumele si fructele crescute in propria gradina au un plus de nutrienti, vitamine benefice mentinerii unei greutati normale.
Indonezienii postesc
Acestia sunt adeptii posturilor, au zile in care consuma numai orez si apa, lucru care-i ajuta sa fie in forma si sa nu-si puna problema luarii in greutate. In momentul in care vrei sa tii cont de mancarea pe care o consumi, pentru a impiedica depunerea grasimilor, este de preferat sa-ti indrepti atentia catre fructele si legumele pline de vitamine si fibre, alimente specifice postului.
Ceaiul – bautura care-ti da sanatate
Conform studiilor, tarile mari consumatoare de ceai (cu precadere cele din Sudul Africii) prezinta un risc de obezitate scazut. Aceasta pentru ca ceaiul asigura hidratarea pe termen lung, dar si datorita antioxidantilor continuti care lupta impotriva cancerului si a altor boli.
Ungurii prefera muraturile
In Ungaria se consuma foarte multe legume murate, ceea ce accelereaza scaderea in greutate pentru ca acestea au calorii putine, iar gustul acru predominant nu le permite sa le consume fara masura. Pregatite din timp, acestea au nevoie de otet care sa le pastreze gustul.
Norvegienii fac foarte multa miscare
Comparand acest popor cu sedentarismul ce caracterizeaza americanii, putem observa beneficiile pe care acestia le au de pe urma sportului practicat sub diverse forme. Primordiale sunt plimbarile si excursiile, in detrimentul picnicurilor si acest lucru se vede, este dovada clara a lipsei predispozitiei spre ingrasare.
Japonezii stiu cum sa-si tina greutatea sub control!
Cel mai slab grad de obezitate este intalnit la poporul japonez, aproximativ 3% din totalul populatiei. Acest lucru se datoreaza consumarii unei alimentatii sanatoase, ce are la baza pestele, legumele si fructele. Prin preparare, ele nu suporta prea multe modificari, acestia evita prajirea alimentelor, preferand numai fierberea lor, proces prin care legumele si pestele nu-si pierd valoarea nutritiva.
Toate aceste tabieturi sanatoase ar trebui sa ne dea de gandit si sa ne ajute sa ne focalizam mai mult atentia asupra activitatii fizice si a unei alimentatii cat mai sanatoase.
Violeta Dumitru

Ce și cum să mâncăm pentru a avea o viață lungă, ferită de boli
09.03.2023

Cele mai importante vitamine - funcții în organism și surse alimentare
07.03.2023