Scapa de celulita! 3 tipuri de aerobic cu efect maxim

Iulian Dinu, instructor fitness

Timp estimat de citire3 minute, 2 secunde

Celulita este inamicul numarul 1 al siluetei. Chiar daca tii dieta, chiar daca te indopi cu pastile de slabit, s-ar putea sa nu ai succes. Solutia? Sport, sport si iar sport. Iti prezentam cele mai tari trei tipuri de aerobic recomandate impotriva celulitei.

Cardio Tone – exercitiu sigur impotriva celulitei

Descriere generala: clasa compusa din pasi de baza caracteristici, ce alcatuiesc diferite coregrafii specifice aerobicului.
 

Planul unei sedinte: clasa dureaza aproximativ 60 de minute – primele 5 minute de incalzire, antrenamentul propriu-zis si o parte finala, de revenire/relaxare, tot de aproximativ 5 minute. Pentru incalzire se folosesc pasi simpli, cu un ritm scazut ce creste treptat. In partea de antrenament propriu-zis creste intensitatea efortului, atat prin cresterea ritmului de executie, cat si prin cresterea gradului de complexitate a pasilor ce compun coregrafia clasei. In partea a doua a antrenamentului se pot efectua exercitii la saltea, cu scopul tonifierii musculaturii abdominale, fesiere si lombare. In cadrul revenirii care incheie sedinta, se efectueaza exercitii de relaxare si/sau respiretie tip stretching.
 

Obiective: datorita efortului deopotriva intens si continuu, antrenamentul acesta are efecte asupra aparatelor cardiovascular si respirator si creste adaptarea acestora la efort.

 

Step aerobic – scapa de celulita rapid
 

Descriere generala: clasa de aerobic in care coregrafia se bazeaza in principal pe folosirea unui obiect asemanator unei bancute ce se poate regla pe inaltime.

Planul unei sedinte: Dupa cele 5 minute de incalzire obligatorii creste intensitatea efortului prin cele doua componente – marirea ritmului de executie si a complexitatii coregrafiei. Toti pasii de aerobic executati sunt adaptati si/sau modificati in functie de elementul de baza al coregrafiei – pasirea pe si de pe step. In patea finala a sedintei, inainte de incheiere, se pot efectua exercitii de tonifiere a diferitelor grupe muscular – coapse, fese, abdomen si lombari. Incheierea sau partea de relaxare contine tot exercitii tip stretching si de respiretie.

Obiective: antrenamentul solicita atat componenta cardiovasculara a organismului, dar si musculatura membrelor inferioare si coordonarea.

 

Tae-bo – tonifiaza-te si uita de celulita

Descriere generala: clasa de aerobic in care coregrafia este compusa in cea mai mare parte din miscari specifice artelor martiale – lovituri de brate si de picioare.

Planul lectiei: veti invata lovituri de brate si picioare combinate cu deplasari si eschive, respectand o coregrafie cu ritmuri si tempouri diferite.

Obiective: antrenamentele de tae-bo emana o energie fantastica, te ajuta sa slabesti, sa te fortifici, sa scapi de neplacuta celulita, sa capeti fermitate si elasticitate, agilitate si mobilitate.

Aceste clase de aerobic sunt menite pentru a ajuta orice persoana sa reduca din stratul de celulita si tesut adipos. Insa, pe langa ele, iata si cateva recomandari care te pot ajuta in egala masura sa scapi de aspectul de coaja de portocala al pielii afectate de celulita

  • Consuma minimum 2 l de lichide pe zi, deoarece acestea ajuta la eliminarea din organism a toxinelor si sarurilor si ofera un aspect placut pielii.
  • Mersul pe jos poate constitui un antrenament excelent. Mergi cu pasi cat mai mari, cat mai repede si fara sa indoi picioarele cand faci transferul de greutate de pe un picior pe altul la schimbarea pasului. Este de preferat sa incerci sa urci in stilul acesta de mers. Gaseste in localitatea unde locuiesti un drum care urca (in panta lina, nu un deal) si mergi astfel cel putin 2 km pe zi.
  • Alergarea este cea mai eficienta impotriva celulitei, insa din pacate, putine persoane o pot practica. Este aproape inutil sa consideri ca ai alergat doar facand cateva ture in jurul unui bloc. Ar trebui sa alergi cel putin 10 minute in continuu, fara oprire, pe zi.

 

Iulian Dinu
Instructor fitness, aerobic, personal trainer
www.iuliandinu.ro
Tel.: 0720.239.389

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

instructor fitness

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate