Sauna evapora grasimile!

Timp estimat de citire2 minute, 21 secunde

Creata de finlandezi cu peste 2000 de ani in urma, sauna este din ce in ce mai utilizata in zilele noastre, proprietatile ei fiind remarcabile. Aceasta constituie, in acelasi timp, o metoda de relaxare, dar si una de eliminare a kilogramelor in plus. Ajuta la formarea unei bariere protectoare impotriva bolilor.

O sedinta de sauna presupune cam trei sederi in cabina, fiecare cu o durata de aproximativ 10 minute. Temperatura in incaperea saunei  are 3 niveluri. Aceasta porneste de la 60° C (primele 10 minute) si ajunge la 100° C (ultimele 10 minute).

Cum se foloseste sauna

Inainte de a intra in sauna, faceti un dus, cu atat mai mult daca este cald, pentru a va obisnui cu temperatura ridicata. Apoi intrati in sauna unde incercati sa stati 10 minute. Dupa aceste 10 minute, faceti un dus cu temperatura mai scazuta si asteptati putin inainte de a relua procedeul. In sauna exista cateva pietre incalzite printr-o instalatie electrica si o galeata de lemn plina cu apa si cu o lingura de lemn in ea. Trebuie sa turnati cu  respectiva lingura apa peste pietre. Aceasta apa se va evapora si va incalzi atmosfera din sauna, marind in acelasi timp umiditatea. Astfel veti transpira mai mult.

Recomandari

Pot merge la sauna atat barbatii, cat si femeile, cu greutate normala, dar si cu diferite grade de supraponderabilitate. Se recomanda 30 de minute de sauna de 3 ori pe saptamana. Se impune precautie in cazul copiilor sub 14 ani si al batranilor peste 65 de ani.

Beneficiile saunei

  • Transpiratia produsa de baia de aburi elimina toxinele din organism;
  • Porii sunt dilatati si astfel peelingul efectuat imediat dupa sauna este mai eficient, curatand  in profunzime pielea;
  • Caldura degajata relaxeaza muschii si, urmata de un masaj, sauna poate avea efecte umitoare asupra intregului corp;
  • Sistemul imunitar se fortifica;
  • Sauna poate fi o metoda foarte eficienta de slabit!
  • Sauna are proprietatea de a elimina prin transpiratie reziduurile din organism asigurandu-i astfel acestuia o buna functionare. Cu cat consumati mai multe lichide pe timpul sedintei de sauna, cu atat veti transpira mai mult si astfel vor fi eliminate mai multe toxine. Caldura  aplicata si transpiratia favorizeaza eliminarea a 70-75% apa, 15-30% grasimi si substante toxice din corp. Dupa 3 luni de sauna se pot pierde intre 3-5 kg. Efectul este cu atat mai mare daca, pe langa sauna, efectuati si inot si masaj de intretinere.

Contraindicatii

Sauna este contraindicata femeilor insarcinate precum si persoanelor cu afectiuni cardiorespiratorii si dermatologice. Practicata in exces, sauna poate usca atat pielea, cat si parul. Acoperiti-va capul cu un prosop si folositi o crema hidratanta imediat dupa sedinta.

De retinut!
Sauna reprezinta o metoda foarte buna de eliminare a kilogramelor in plus neexistand restrictii alimentare. Insa nu trebuie sa uitati sa consumati alimente care contin o cantitate insemnata de apa (fructe, legume). In fiecare zi trebuie sa beti 2 litri de apa, pentru a evita deshidratarea.

Lucia Comanescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

  1. S**I spune:

    SAUNA ELIMINA TESUTURILE ADIPOASE?

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate