Salată de avocado și grapefruit

Timp estimat de citire1 minut, 26 secunde

Pentru ca mesele de prânz de la birou sau de acasă să fie sănătoase și nutritive, venim cu o idee: salată de avocado și grapefruit. Avocado conține 73% apă, 15% grăsimi, 8,5 g fibre și 2% proteine și este ideal atunci când ești la dietă. Dintre fructe, grapefruitul are un conținut ridicat de apă, dar și de vitamina C. Împreună cu avocado face un mix ideal și sănătos.

Ingrediente

  • 2 avocado
  • 150 grame rucola
  • 2 grapefruit
  • Lămâie
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Se taie fiecare avocado pe jumătate și se curăță de coajă.

Se lasă la grătar aproximativ 3 minute după ce a fost stropit cu puțin ulei de măsline și asezonat cu sare și piper.

După ce capătă culoare se taie felii lungi și se adaugă într-un vas.

Separat, se curăță grapefruitul, se taie în mai multe felii și se adaugă împreună cu rucola într-un bol. Se adaugă puțină zeamă de lămâie, sare, piper și se amestecă.

La final se adaugă feliile de avocado.

Beneficii

Avocado conține 73% apă, 15% grăsimi, 8,5 g fibre și 2% proteine. Într-un singur fruct de avocado se găsesc vitamina B6, vitamina C, vitamina E, potasiu, acizi grași Omega-3. Fructul conține mai multă fibră naturală decât oricare altul, fiind benefic pentru digestie. Consumul regulat de avocado ajută la creșterea nivelului colesterolului bun din organism și la reducerea nivelului celui rău. Întărește sistemul imunitar și menține sănătatea sistemului nervos.

Grapefruitul este bogat în vitamina C, vitamina A, potasiu, zinc, fosfor, mangan și cupru. Consumul regulat de grapefruit accelerează metabolismul, ajută organismul în a elimina toxinele și reduce nivelul colesterolului.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate