Romania, codasa Europei la consumul de fructe si legume

Timp estimat de citire0 minute, 43 secunde

Mai putin de 15% (14,1%) din locuitorii statelor care intra in componenta Uniunii Europene consuma cele 5 portii recomandate de fructe si legume pe zi, in timp ce aproximativ o treime (34,4%) din acestia nu le includ in alimentatie, arata ultimele statistici europene.

De departe cea mai ingrijoratoare situatie la acest capitol se inregistreaza in Romania, unde doar 3,5% din populatie reuseste sa atinga obiectivul zilnic de 5 portii de fructe si legume, iar 65,1% nu consuma in fiecare zi aceste alimente sanatoase. Prin comparatie, in Marea Britanie, circa o treime din populatie (33,1%) acopera necesarul zilnic de fructe si legume, in Danemarca – 25,9%, in Olanda − 25%, in Portugalia – 18,2%, in Estonia – 17,3%, in Luxemburg – 15,1%, in Franta – 14,9%, in Belgia – 12,7%. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, consumul insuficient de fructe si legume ar fi implicat, la nivel global, in aproape 14% din decesele prin cancer gastrointestinal, circa 11% din afectiunile cardiovasculare ischemice si 9% din decesele cauzate de accidentul vascular cerebral.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu