RFM, noua formula pentru procentul de grasime corporala

Timp estimat de citire0 minute, 46 secunde

Cercetatorii de la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, SUA, propun o metoda mai simpla si mai exacta pentru evaluarea obezitatii in locul indicelui de masa corporala (IMC), instrumentul folosit pe scara larga la ora actuala.

Aceasta noua formula utilizeaza doar masuratori privind inaltimea si circumferinta taliei unei persoane si se numeste indice de masa relativa a grasimii. Pe scurt, RFM. Rezultatele pe care le ofera aceasta sunt foarte apropiate de cele indicate de metoda DXA (absorbtiometria de raze X cu energie dubla), care implica scanarea corporala pentru determinarea raportului dintre masa musculara si tesutul adipos. Spre deosebire de IMC, RFM ia in considerare diferenta dintre sexe si propune doua formule separate. Concret, in cazul femeilor RFM=76 – (20 x inaltime/circumferinta), pe când in cazul barbatilor RFM=64- (20 x inaltime/circumferinta). Testarile au relevat o acuratete de de circa 95-96% in depistarea obezitatii cu ajutorul RFM. Aceasta corespunde unor valori  ≥33.9% pentru femei si ≥22.8% pentru barbati.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate