Retete vegane simple si delicioase

Timp estimat de citire2 minute, 21 secunde

Cuvantul vegan starneste astazi multe controverse. Acest stil de viata se pare ca isi are inceputurile prin anul 1806, odată cu ideile Dr. William Lambe. Acesta a decis la varsta de 40 de ani sa isi schimbe total regimul alimentar si sa se intoarca la zorii evolutiei umane cand oamenii consumau doar fructe si legume.

Dr. Lambe scria pe atunci ca doar produsele de origine vegetala sunt potrivite pentru fiintele umane. In 1811, John Frank Newton, pacient al Dr. Lambe, in lucrarea sa „Return to nature”, extinde ideile medicului sau, incluzand si convingerile etice.

Despre veganism si diete vegetale

în 1830, Sylvester Graham promoveaza o dieta „vegetala” fara carne, lactate si oua. Prima aparitie a termenului „vegetarian” este inregistrata in aprilie, 1843, iar azi curentul vegetarian s-a transformat in curentul vegan. Ne-am oprit atentia la cateva retete din cartea scrisa de Cristina Corpaci  – ,,De la carnivor la vegan”. Povestea detaliata din spatele acestui proiect editorial o veti descoperi in numarul de iulie-august 2019 al revistei Slab sau Gras.

Supa crema de brocolli

Timp de preparare: 20 de minute

Cantitate = 4 portii

Ingrediente

3 legaturi de broccoli

250 ml apa

2 linguri zeama de lamaie

250 ml lapte de caju

o jumatate de ceapa tocata

un catel de usturoi

o legatura de marar

o lingura de rozmarin

o legatura de patrunjel

sare de mare

piper negru sau rosu

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele intr-un blender si se amesteca timp de 40 de secunde pana se obtine o supa crema.

Calorii: 183 – Total grasimi: 6g; Carbohidrati 28 g; Fibre alimentare 6 g; Proteine 9 g;

Supa Gazpacho de Avocado

Timp de preparare: 15 de minute

Cantitate = 3 portii

Ingrediente

2 fructe avocado mari sau 3 medii

2 castraveti mari sau 3 medii

2 rosii mari

o legatura coriandru tocat

o jumatate de ceapa tocata

doi catei de usturoi

un ardei chili sau o lingura de praf chili

250 ml apa

o lingura de ulei de masline presat la rece

sare de mare

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele intr-un blender si se amesteca. Daca e prea vascoasa pasta mai puneti apa.

Calorii: 376 – Total grasimi: 16 g; Carbohidrati 52 g; Fibre Alimentare 10 g; Proteine 9 g;

Supa thailandeza de cocos

Timp de preparare: 10 de minute

Cantitate = 2 portii

Ingrediente

O nuca de cocos

4 catei de usturoi

2 linguri ghimbir pisat

3 linguri zeama de lamaie

2 linguri ulei de masline presat la rece

o lingurita pudra de curry

o rosie

un ardei chili sau o lingurita praf chili

o lingurita coriandru

sare de mare

Se mai pot adauga 100 g rosii cherry sau doua ciuperci feliate subtire.

Mod de preparare

Se desface nuca de cocos si apoi se pune lichidul din nuca strecurat in blender. Apoi se adauga miezul taiat cubulete marunt. Apoi se pune usturoiul, ghimbirul, zeama de lamaie, uleiul, curry, sare si chili. Se adauga apoi coriandru si sare. Optional, puteti orna cu legume taiate cubulete.

Calorii: 880 – Total grasimi: 72 g; Carbohidrati 62 g; Fibre Alimentare 22 g; Proteine 13 g;

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate