Retete dietetice pentru mesele festive
Pentru ca tot suntem in prag de mare sarbatoare, ne-am gandit sa iti oferim cateva retete dietetice si accesibile de mancaruri pe care sa le poti savura alaturi de cei dragi, la mesele festive. Ca sa nu uiti de dieta si sa nu te lasi prada tentatiilor culinare pline de calorii, gateste ceva mai light, urmand una sau mai multe dintre retetele de mai jos!
22.10.2013
9167


Timp estimat de citire:
2 minute, 29 secundeReteta dietetica de rosii umplute cu crema de oua
Calorii/portie: 170
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente:
7 rosii medii, bine coapte
4 oua fierte tari
O legatura de ceapa verde
4 linguri de iaurt degresat
Un varf de cutit de sare
Busuioc sau marar proaspat
Preparare: Taie capacelele rosiilor, scoate miezul si amesteca-l bine cu restul de ingrediente, pana cand obtii o mixtura cremoasa si omogena. Pune rosiile pe un platou si umple-le cu aceasta crema, apoi presara deasupra busuioc sau marar proaspat, maruntit. Aceasta reteta este un aperitiv excelent si sanatos.
File de pangasius cu mustar si verdeturi
Calorii/portie: 154
Timp de preparare: 35 de minute
Ingrediente:
500 g file de pangasius
2 lamai taiate felii
2 legaturi de verdeturi de primavara (patrunjel, leurda, ceapa verde)
1 legatura de usturoi verde
1 lingura de mustar
Un praf de sare
Preparare: Toaca marunt toate verdeturile; unge file-ul cu mustar si pune feliile de lamaie, sarea si verdeturile deasupra pestelui. Inveleste toata mixtura in folie de staniol si da la cuptor, timp de aproximativ 20 de minute. Taie file-ul in 4 portii si serveste-l la masa festiva.
Sarmale de curcan in foi de stevie
Calorii/portie: 210
Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente:
500 g carne de curcan fara piele si oase
150 g orez
4 fire de ceapa verde
75 ml ulei
Un varf de sare
Iaurt degresat (pentru servire)
Zeama de la o lamaie
O legatura de marar
Frunze de stevie (aprox. 40-50)
Preparare: Carnea se toaca si se amesteca cu ceapa, orezul, uleiul si sarea. Dupa ce ai spalat frunzele de stevie, opareste-le si lasa-le la racit. Formeaza apoi sarmalutele si pune-le in oala in care ai presarat in prealabil firele de marar, apoi pune apa cat sa le acopere si fierbe-le la foc mic. Incearca-le cu o furculita pentru a vedea cand este gata carnea (aprox. o ora) si serveste-le cu zeama de lamaie si iaurt degresat, in loc de smantana.
“Pasca” dietetica fara aluat
Calorii/portie: 120
Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente:
1 kg branza slaba, proaspata de vaci
175 g de stafide inmuiate in esenta de rom
Doua-trei linguri de indulcitor, dupa gust
2 plicuri de gelatina
4-5 patratele de ciocolata amaruie (cu min. 70% continut de cacao) topita, pentru ornat
Preparare: Lasa stafidele la inmuiat in putina esenta de rom si apa, apoi amesteca-le cu restul de ingrediente. Pregateste un bol pe care il tapetezi cu hartie de copt sau folie de plastic si pune in el mixtura, apoi da la frigider timp de 2 ore. Dupa ce a trecut timpul, scoate “pasca” din frigider, da la o parte folia si toarna deasupra cateva linguri de ciocolata amaruie topita, pentru decor. Mai las-o sa se raceasca 1-2 ore si tai-o felii.

Rețeta pepene verde prăjit: este senzația verii!
05.08.2022