Retete de toamna cu putine calorii

Timp estimat de citire1 minut, 50 secunde

Bogatia de fructe si legume ale toamnei ne face sa ne dorim preparate savuroase, cu gust de neuitat si arome imbietoare. Dar ce facem daca suntem la dieta? Iti propunem câteva retete delicioase cu putine calorii!

Ratatouille – 78 calorii/portia de 150 g

Ingrediente pentru 8 portii:

  • 150 g ardei gras si ardei capia, taiat cubulete, combinat
  • 100 g ceapa, taiata marunt
  • 200 g dovlecei, taiati cubulete
  • 400 g vinete, taiate cubulete
  • 400 g rosii, taiate bucati mari
  • 1 lingurita de cimbru
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline

Preparare: Soteaza rapid ardeiul, usturoiul si dovlecelul in ulei de masline, apoi adauga rosiile si cimbrul. Separat, soteaza vinetele si ceapa intr-o alta tigaie cu putin ulei de masline. Combina toate ingredientele intr-o oala, condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Pune capacul si lasa sa fiarba inabusit la foc mic timp de 5 minute.

Salata Waldorf – 120 calorii/portia de 100 g

Ingrediente:

  • 2 mere
  • 150 g de telina
  • 80 g stafide
  • 50 g miez de nuca
  • 2 linguri suc de lamâie
  • Un praf de sare
  • O lingura de miere

Preparare: Taie merele cuburi si amesteca-le imediat cu sucul de lamâie. Taie telina cubulete, marunteste nucile, apoi adauga-le in bolul cu mere, alaturi de stafide. Adauga mierea si amesteca salata.

Para condimentata in vin – 98 calorii/portie

Ingrediente:

  • 1 para
  • 30 ml de vin rosu
  • Un strop de extract de vanilie
  • Cuisoare
  • Scortisoara
  • O jumatate de cana de ceai din plante
  • O lingura de indulcitor la alegere

Preparare: Spala para si degreseaz-o cu putin otet. Intr-o olicioara, pune la fiert ceaiul impreuna cu vinul si condimentele, apoi adauga para. Las-o sa fiarba la foc mic si intoarce-o din când in când, timp de 15 minute. Vei obtine un desert aromat si delicios.

Gazpacho (supa de rosii) – 60 calorii/portia de 200 g

Ingrediente:

  • 2 rosii mari, bine coapte
  • 1 ardei gras
  • 1 castravete curatat de coaja
  • O jumatate de ceapa
  • 1 cana de suc de rosii proaspat
  • Patrunjel proaspat tocat
  • 2 linguri suc de lime proaspat
  • Otet balsamic, sare, piper dupa gust

Preparare: Coace ardeiul, apoi decojeste-l, indeparteaza semintele si taie-l cubulete. Pune toate celelalte ingrediente crude in blender si mixeaza pâna când obtii o supa omogena. Adauga bucatile de ardei copt. Supa gazpacho se serveste rece.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F