Pui prea multa sare? Te poti ingrasa!

Timp estimat de citire0 minute, 59 secunde

Daca pana acum stiai ca trebuie sa te feresti de dulciuri pentru a tine la distanta kilogramele in plus, o noua cercetare arata ca nici alimentele cu multa sare nu sunt tocmai prietene cu silueta.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Deakin din Australia au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au tinut sub observatie timp de patru saptamani un grup de 48 de persoane sanatoase. In fiecare zi, acestora li s-a oferit cate o masa de pranz diferita, avand la baza una din aceste combinatii: „putine grasimi – putina sare”, „multe grasimi – multa sare”, „putine grasimi – multa sare” sau „multe grasimi – putina sare”. Evaluarile efectuate, care au constat in masurarea apetitului, a cantitatii de mancare consumata si a timpului de instalare a satietatii, au relevat ca, atunci cand au avut parte de un fel cu prea multa sare, subiectii au mancat mai mult, indiferent ca a fost vorba de alimente cu mai putine sau cu mai multe grasimi. Si mai important de mentionat este ca excesul de sare a inhibat capacitatea de a identifica grasimile in mancare, chiar si in cazul participantilor care aveau aceasta abilitate naturala dezvoltata.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate