Predispoziția pentru diabet se poate observa încă din copilărie

Timp estimat de citire:

1 minut, 11 secunde

Semnele timpurii ale diabetului de tip 2 pot fi observate la copiii cu vârsta de până la 8 ani, cu decenii înainte de a fi diagnosticat, potrivit unui nou studiu publicat în revista Diabetes Care.

Cercetarea a analizat efectele unui scor de risc genetic pentru dezvoltarea diabetului de tip 2, măsurat din probe de sânge prelevate de la participanții la studiu când aveau vârsta de 8, 16, 18 și 25 de ani.

Studiul a urmărit peste 4.000 de participanți din cadrul “Copiii anilor 90” – un studiu de sănătate condus de Universitatea din Bristol la începutul anilor 1990. Cercetătorii au combinat informațiile genetice cu o abordare numită „metabolomică”, care implică măsurarea multor molecule mici dintr-o probă de sânge, pentru a încerca să identifice tipare care sunt specifice etapelor incipiente ale dezvoltării diabetului de tip 2.

Unul dintre cercetătorii principali, dr. Joshua Bell, a explicat: “Știam că diabetul nu se dezvoltă peste noapte. Ceea ce nu știam este cât de devreme în viață devin vizibile primele semne ale activității bolii și cum arată aceste semne timpurii”. „Diabetul este cel mai frecvent la vârste mai înaintate, dar observăm semne de susceptibilitate la boală foarte devreme – chiar cu aproximativ 50 de ani înainte de a fi diagnosticat. Știind cum arată aceste semne timpurii, lărgim fereastra de oportunitate pentru a interveni mult mai devreme și a opri diabetul înainte”.

Sursa: sciencedaily.com

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate