Plimbarile scurte dupa masa combat diabetul de tip 2

Timp estimat de citire0 minute, 40 secunde

Persoanele care sufera de diabet zaharat de tip 2 sunt incurajate sa mearga pe jos dupa ce mananca pentru a tine sub control manifestarile acestei afectiuni. Potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelanda, plimbarea scurta dupa luarea mesei are efect terapeutic semnificativ.

Oamenii de stiinta au impartit 41 de pacienti cu diabet in doua grupe: unii au mers pe jos timp de 30 de minute pe zi, in orice moment al zilei, iar altii au mers pe jos timp de 10 minute dupa fiecare masa principala. Datele colectate au relevat ca la subiectii care s-au plimbat dupa masa nivelul glicemiei postprandiale a scazut, in medie, cu 12%, prin comparatie cu pacientii care au efectuat aceeasi cantitate de miscare, dar in alte momente ale zilei. Rezultatele cercetarii neozeelandeze au fost publicate in revista internationala Diabetologia.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate