Piept de pui cu menta
Reteta este inspirata din bucataria turceasca si aduce o savoare si un gust interesante. Bogata in vitamine si minerale, reteta poate fi o alegere ideala pentru un pranz echilibrat intr-o zi de weekend.
14.02.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 30 secundeIngrediente
- 400 grame piept de pui
- 200 grame naut fiert
- 200 grame morcovi
- 2 cepe
- Unt
- Patrunjel
- Menta
- Sare
- Piper
- Suc de lamaie
- Ulei
- Ghimbir
- Chimion
Mod de preparare
Intr-un blender se pune ceapa si se mixeaza pana cand aceasta devine ca o pasta. Pasta se stoarce iar sucul obtinut se adauga peste pui, impreuna cu putin ulei (o lingura), suc de lamaie, patrunjelul tocat. Se amesteca si se lasa la frigider pret de aproximativ 3 ore.
Dupa ce puiul a fost marinat se scoate din frigider si se asaza pe un pat de piper negru, sare, menta (uscata/sfaramata) pana cand toate partile sunt acoperite.
Se adauga puiul intr-o tigaie de tip grill si se lasa aproximativ 2 minute pana cand acesta capata o culoare aurie pe fiecare parte. Ulterior se pune puiul la cuptor aproximativ 15 minute la o temperatura de 200 grade Celsius.
Intr-un bol se adauga verdeturile, morcovul si nautul peste care se adauga putina sare, dupa gust. Se amesteca in timp ce se adauga putin ulei, suc de lamaie, ghimbir ras si chimion.
Puiul se serveste impreuna cu salata.
Pofta buna!
Beneficii
Carnea este principala sursa alimentara de proteine. Aceasta contine aminoacizi, vitamina B, vitamina D, zinc, fier, seleniu, fosfor. Fosforul ajuta la mentinerea sanatatii dintilor si oaselor, a sistemului nervos central si functionarea eficienta a rinichilor. Carnea de pui are un nivel scazut de grasime, fiind ideala in orice dieta.
Consumul de menta ajuta organismul la detoxifiere, are beneficii asupra tubului digestiv, circulatiei, respiratiei si sistemului nervos.
Nautul nu are grasimi si nici colesterol. Cu un continut ridicat de fibre si proteine, nautul constituie o gustare saraca in calorii, dar si sanatoasa.
Rețete savuroase și ușoare cu sparanghel
23.07.2024