Omleta de albus
Pentru un mic dejun gata in 10 minute, sarac in grasimi si colesterol iti recomandam aceasta reteta. Albusul de ou este bogat in proteine, vitaminele B2, B3, magneziu, potasiu si sodiu si are doar 17 calorii.
17.12.2018
7711


Timp estimat de citire:
1 minut, 11 secundeIngrediente
- 3 oua
- 3-4 rosii cherry
- Parmezan
- Sare
- Piper
- Ulei de masline
Mod de preparare
Intr-o tigaie se adauga putin ulei de masline si se lasa la incalzit, in timp ce intr-un bol se separa albusurile de galbenusuri. Cand uleiul s-a incalzit se adauga rosiile cherry taiate felii, peste care se adauga sare si piper (dupa gust). Se lasa aproximativ un minut. Dupa ce a fost separat albusul, se bate bine si la final se rade putin parmezan deasupra. Se toarna albusul batut peste rosii si se lasa cateva minute. Se mai intoarce omleta de pe o parte pe cealalta.
Beneficii
Albusul de ou este o sursa ideala de proteine, este sarac in grasimi si colesterol si are putine calorii. Proteina din albusul de ou este mai buna decat proteina pe care o gasim in carne sau peste. De asemnea, albusul de ou contine vitamina B2, vitamina B3, magneziu, potasiu, sodiu. Este benefic pielii, este un bun hidratant pentru ten, reduce ridurile. Datorita numarului scazut de calorii este benefic in orice dieta.
Rosiile sunt o excelenta sursa de vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B, dar si minerale – potasiu, magneziu, fosfor. Rosiile cherry ajuta la mentinerea sanatatii pielii datorita continutului de beta caroten.
Marius Vasilescu

3 idei de rețete dietetice cu dovleac. O să îți surprinzi familia și musafirii
19.09.2023