Multivitaminele pot contribui la prevenirea cancerului

Timp estimat de citire0 minute, 46 secunde

Un studiu american realizat la Scoala Medicala Harvard ofera o noua perspectiva asupra prevenirii cancerului, in special in cazul persoanelor de varsta a 2-a sau al seniorilor. Utilizarea zilnica a multivitaminelor, pe termen lung, contribuie la reducerea riscului de a suferi de cancer, arata studiul desfasurat pe durata a zece ani.

Studiul a fost realizat pe 14.641 de barbati americani, ce aveau la debutul studiului peste 50 de ani, inclusiv 1.312 barbati ce au suferit la un moment dat de cancer. Participantii au primit timp de 10 ani o tableta de multivitamine sau una placebo. Analiza datelor a aratat ca, in cadrul grupului de persoane care luau multivitamine zilnic, au existat cu 8% mai putine cazuri de aparitie a cancerului. Totusi, nu au existat reduceri semnificative in tipurile de cancer localizate specific si nici in cazurile de mortalitate datorate acestei boli. In orice caz, studiul american deschide noi perspective in cercetarea modului in care poate fi prevenita aceasta boala.

Raluca Baciu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate