Meniu de vara ca in Italia

Timp estimat de citire1 minut, 51 secunde

Cand temperaturile de afara cresc vertiginos, ultimul lucru pe care ti l-ai putea dori este sa petreci mult timp in bucatarie, pregatind retete complicate. Am apelat la specialistul in arta culinara Robert Tanase, chef la restaurantul cu specific italienesc Paparazzi, pentru a-ti oferi un meniu usor, de vara, cu preparate gata in mai putin de jumatate de ora.



Robert Tanase are o experienta de 14 ani in domeniu, a facut specializarea in Italia si a gatit, cu diferite ocazii, pentru personalitati precum Luciano Pavarotti, Jean Claude Van Damme sau Ilie Nastase. Cu asemenea recomandari, nu ne ramane decat sa-ti uram Buon appetito!

Risotto Gamberi e Rucola (orez cu creveti si rucola)
Ingrediente:
– 100 g orez scotti
– 60 g creveti
– 30 g rosii cherry
– 20 g rucola
– 30 ml ulei extravirgin
– 100 ml supa de peste
– 5 g usturoi
– 5 g sare
– 5 g piper

Preparare: Se pune uleiul extravirgin la incins in tigaie. Se adauga usturoiul, apoi crevetii. Se stinge cu un polonic de supa de peste. In acelasi timp, se adauga orezul si rosiile cherry taiate jumatati. Se lasa sa scada aproximativ 7-8 minute. Se decoreaza cu rucola si parmezan ras.

Insalata con salmone (salata cu somon)

Ingrediente:

– 50 g rucola
– 50 g andive
– 50 g radicchio
– 100 g de somon marinat
– 50 ml ulei extravirgin
– 25 ml suc lamaie (stoarsa)
– 25 ml suc de grepfrut
– 5 g sare
– 5 g piper

Preparare: Se fileteaza somonul proaspat si se marineaza cu suc de lamaie. Se pregateste salata din andive, rucola, radicchio rosso. Se asezoneaza cu dressing din ulei extravirgin, suc de lamaie si suc de grepfrut. Se decoreaza cu o felie de grepfrut roz si piper proaspat.

Filetto in crema di acetto balsamico (file de vita in sos de otet balsamic)

Ingrediente:

– 200 g muschi de vita
– reductie de otet balsamic (crema de otet)
– 100 g andive
– 100 g dovlecei proaspeti
– 50 ml ulei extravirgin
– 5 g sare
– 5 g piper

Preparare: Se pregateste muschiul de vita in tigaia incinsa si se adauga reductia de otet balsamic. Andivele se pregatesc la gratar, alaturi de dovlecelul feliat. Se condimenteaza cu sare si piper. Se decoreaza pe farfurie andivele invelite in fasii de dovlecel proaspat, iar in mijloc muschiul de vita (de preferinta preparat mediu) si crema de otet balsamic.

Raluca Mateescu
Foto: Sabina Ghiormescu
Multumim:
Paparazzi Bistro, Bd. Aviatorilor nr. 31, sector 1, Bucuresti
Rezervari: 021.222.64.22 / chef Robet Tanase: 0729.166.088

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu