Leguminoasele, mai satioase decat carnea

Timp estimat de citire1 minut, 4 secunde

Cand vine vorba de controlul apetitului, se pare ca leguminoasele castiga detasat in fata carnii. O echipa de cercetatori danezi de la Universitatea din Copenhaga a invitat la masa mai multi adulti cu valori ale greutatii corporale normale si intr-o stare buna de sanatate.

In prima faza, oamenii de stiinta au oferit participantilor fie un preparat cu proteine animale (carne de porc si vita), fie un un fel de mancare bazat pe proteine vegetale (fasole si mazare). Ulterior, la fiecare jumatate de ora, le-au cerut sa-si evalueze gradul de satietate, iar apoi, dupa o pauza alimentara de trei ore, i-au adus din nou la masa, propunandu-le un meniu variat. Rezultatele au aratat ca aportul caloric provenit din alimentele bogate in proteine vegetale a actionat mai eficient in ceea ce priveste mentinerea senzatiei de satietate. Mai exact, dupa consumul de leguminoase, la „masa finala” subiectii au mancat cu 10-15% mai putin decat dupa consumul de carne. Autorii studiului sunt de parere ca efectul favorabil al leguminoaselor are legatura cu faptul ca acestea au de partea lor doi factori esentiali in controlul apetitului: atat proteine, cat si fibre. Cu toate acestea, ei nu recomanda trecerea la o dieta vegetariana, ci pledeaza pentru necesitatea reechilibrarii surselor de proteine, adica pentru limitarea consumului de carne, in favoarea leguminoaselor.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate