Indicele de masă corporală este un factor de risc mai puternic pentru diabet decât genetica

Timp estimat de citire1 minut, 15 secunde

Scăderea în greutate poate preveni sau chiar vindeca diabetul, potrivit unor noi cercetări prezentate pe 31 august la Congresul ESC 2020 (ESC – European Society of Cardiology/ Societatea Europeană de Cardiologie).

În 2019 aproximativ 463 de milioane de oameni din întreaga lume aveau diabet, dintre care, marea majoritate, aproximativ 90%, diabet de tip 2. Diabetul dublează riscul de boală coronară, infarct și deces din cauze cardiovasculare. Obezitatea este principala cauză de diabet asupra căreia se poate interveni, iar bagajul genetic poate ajuta și el la identificarea persoanelor ce au risc ridicat.

“Pentru că ne naștem cu un bagaj genetic, poate fi posibil să îi identificăm de timpuriu pe cei care au un risc de a dezvolta diabet”, afirmă coordonatorul studiului, prof. Brian Ference, de la Universitatea Cambridge și Universitatea Milano. “Am realizat acest studio cu scopul de a vedea dacă combinarea riscului moștenit cu indexul de masă corporală crescut identifică persoanele cu cel mai mare risc. Eforturile de prevenire ar putea apoi să se concentreze pe acești indivizi”.

Studiul a inclus aproximativ 450 de mii de britanici cu vârsta medie de 57,2 ani. Datele statistice colectate au demonstrat că Indicele de masă corporală este un factor de risc mult mai puternic decât predispoziția genetică. Studiile arată că majoritatea cazurilor de diabet puteau fi evitate dacă pacienții ar fi menținut o greutate sănătoasă și că efortul de a pierde în greutate este crucial pentru persoanele care încep să aibă valori mari ale glicemiei.

Sursa: https://www.sciencedaily.com/

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate