Impactul tehnologiei moderne asupra testelor biologice

Timp estimat de citire1 minut, 24 secunde

Reprezinta doar una dintre temele dezbatute anul acesta la cea mai prestigioasa manifestare stiintifica din cadrul comunitatii de medicina de laborator din tara noastra, al 19-lea Congres National de Medicina de Laborator, care va avea loc in perioada 31 octombrie – 03 noiembrie, la Institutul National de Statistica, Bucuresti.

Concomitent cu Congresul National de Medicina de Laborator se vor desfasura alte 3 manifestari stiintifice: cel de-al 7-lea Congres National al Asistentilor Medicali de Laborator, al 6-lea Simpozion de Imunopatologie, al 2-lea Simpozion de Monitorizare a Tratamentului Medical iar in paralel vor fi organizate doua expozitii medicale specializate: Clinilab si Tehnomedica.

In cadrul unor dezbateri, Congresul SRML 2012 consemneaza sustinerea unor teme atât stiintifice cât si tehnice care acopera un camp stiintific vast: Infectii declansate in timpul dezastrelor, Interactiunea predispozitiei genetice – factori de mediu, Microorganisme implicate in pandemii, Semnificatia clinica a testelor de laborator, Laboratorul clinic in viitor, Strategii privind programele de evaluare a calitatii in laborator, Standardizarea metodelor de analiza in laborator, Mecanisme molecular si celulare in bolile alergice si autoimmune, Standardizarea testelor imunologice, Calitatea testelor la patul bolnavului, Medicina de laborator bazata pe dovezi etc.

Evenimentul stiintific implica o larga participare nationala si internationala a medicilor, biochimistilor, biologilor, chimistilor care isi desfasoara activitatea in domeniul laboratorului clinic, cuprinzând contributii stiintifice originale, schimburi de idei si de experienta, discutii cu furnizorii de echipamente si reactivi de laborator: Prof. Dr. Robert Dufour  (Washington, SUA), Prof. Dr.  Edith Gallay (Geneva, ELVETIA), Prof. Dr. Apostolos Georgopoulos (Viena, AUSTRIA), Prof. Dr. Enrico Granieri  (Ferrara, ITALIA), Prof. Dr. Serafim Kastanakis (Creta, GRECIA), Prof. Dr. Eleonora Luka (Geneva, ELVETIA), Prof. Dr. Simona Pop (Viena, AUSTRIA), Assoc. Prof. Dr. Vera Stejskal (Stockholm, SUEDIA).

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate