Gusturi grecesti autentice la Meze Taverna din Centrul Vechi

Timp estimat de citire1 minut, 33 secunde

Pentru pasionatii de experiente culinare desavarsite, cea mai noua destinatie este Meze Taverna, un restaurant cu specific grecesc cum nu exista altul! Meze Taverna este situat in Centrul Istoric, pe strada Nicolae Tonitza nr. 6.

Noul restaurant imbina perfect mancaruri savuroase preparate minutios dupa tipicul bucatariei elene, un design ce reinterpreteaza intr-o nota creativa elemente de decor traditionale si atmosfera calda si primitoare atat de specifica Greciei.
“La prima vedere, un restaurant poate parea doar un simplu loc unde oamenii vin sa ia masa. Pentru noi insa, reprezinta un intreg univers, o intreaga experienta oferita clientilor si credem ca aceasta experienta trebuie sa fie una absolut autentica. La Meze Taverna vrem sa le oferim celor care ne trec pragul o adevarata calatorie culinara prin Grecia, garantandu-le un meniu de calitate superioara si fara compromisuri de la retetele originale”, a declarat Andrei Iusut, proprietarul Meze Taverna si de asemenea proprietar al celebrului restaurant cu specific turcesc Divan.
Numele localului reprezinta un concept gastronomic foarte popular in Grecia – “MEZE” (Gr. sg. Meze, pl. Mezethes), care ilustreaza placerea grecilor de a lua masa impreuna, de a imparti bucuria cu familia si cu prietenii. Din punct de vedere strict culinar, MEZE inseamna servirea unei selectii cat mai variate de feluri de mancare, din care pot gusta toti cei stransi in jurul mesei, spre deosebire de servirea clasica, individuala, a fiecarui oaspete.
Meniul restaurantului a fost conceput de catre unul dintre cei mai apreciati bucatari greci, Georgios Kritos. Acesta detine una dintre cele mai de succes taverne din Grecia, care este inclusa in cel mai important ghid local de restaurante (Alpha Guide) si detine trofeul Gourmet Award 2010-2011, fiind inclusa in Top 12 al celor mai bune restaurante cu bucatarie traditionala din Grecia. Cele mai multe ingrediente sunt aduse direct din Grecia, de la producatori locali alesi cu multa atentie si rigoare.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate