Gustari sanatoase si gustoase pentru birou

Timp estimat de citire2 minute, 18 secunde

La birou sau la scoala e cel mai complicat sa iei masa. Ba esti prea ocupat, ba nu iti place mancarea comandata, asa ca recurgi la cel mai nesanatos obicei, rontaitul de dulciuri si snack-uri! Slab sau Gras vine cu o alternativa pentru pachetel: gustarile bio, atat de delicioase si usor de pregatit!

Chipsuri de vinete
Ingrediente:
O vanata dolofana
sare de mare
chilli
busuioc
piper
boia de ardei dulce
ulei de masline
Mod de preparare:
Taie vanata in rondele subtiri, aproape stravezii. Pune intr-o tava o foaie de copt, asaza rondelele, stropeste-le cu ulei de masline, apoi cu un praf de sare si orice alte condimente doresti, dupa gust. Lasa-le la cuptor pret de jumatate de ora, pana devin crocante. Depoziteaza-le intr-o punga de hartie si savureaza-le la birou!

Briose de porumb
Ingrediente:
85 g unt la temperatura camerei
1 cutie de porumb dulce
1 ceapa mica
un strop de chilli
140 g faina de patiserie
140 g mamaliguta moale
2 lingurite praf de copt
50 g parmezan
2 oua
100 ml lapte degresat
putina sare
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul in prealabil si unge 12 forme de briose cu niste unt topit. Intr-o tigaie, rumeneste in unt porumbul dulce, ceapa, pudrate cu chilli, pana devin aurii. Intr-un bol, amesteca faina, mamaliguta proaspata si moale, praful de copt, parmezanul, ouale si laptele pana obtii o pasta omogena. La final, adauga porumbul si ceapa calite. Pune totul in formele de briose si lasa-le la cuptor pret de 25-30 de minute. Sunt delicioase si sanatoase!

Toast cu ciocolata
Ingredinete:
4 felii de paine alba, bio
2 linguri de cacao extra
2 linguri de unt
o cescuta de lapte degresat
4 alune de padure maruntite
un praf de scortisoara
Mod de preparare:
Pune laptele in craticioara pana aproape de punctul de evaporare, adauga si topeste untul, apoi praful de cacao si scortisoara. Amesteca bine pana obtii o ciocolata fina. Adauga alunele maruntite. Taie feliile de paine in triunghiuri si pune-le la prajit, apoi unge-le cu ciocolata. O varianta mult mai sanatoasa si delcioasa pentru croissant! Alatura si un iaurt natural pentru o masa copioasa!

Morcovi crocanti
Ingrediente:
5 morcovi medii
un ou
o lingura de faina
susan
unt
Mod de preparare:
Bate bine oul si incorporeaza-l cu faina. Tavaleste morcovii prin aluat, apoi prin susanul auriu. Lasa untul la incins, apoi caleste putin morcovii pana invelisul devine crocant. Sunt deliciosi!

Biscuiti cu migdale
Ingrediente:
100g migdale
100g unt
2 oua
80g miere
300 g faina
2 lingurite cu praf de copt
Mod de preparare:
Mai intai, macina migdalele la robot, apoi amesteca faina cu celelalte ingrediente pana obtii o coco moale, maleabila. Formeaza suluri uniforme, pune-le in tava pe foaia de copt si da-le la cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.
Apoi scote-le si taie-le rondele, apoi mai lasa biscuitii sa se rumeneasca un sfert de ora. Sunt deliciosi!

Diana Sorescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu