Fructele proaspete tin la distanta infarctul si accidentul vascular cerebral

Timp estimat de citire:

0 minute, 41 secunde

Persoanele care mananca in mod regulat fructe proaspete sunt considerabil mai putin expuse riscului de a suferi un infarct miocardic sau accident vascular cerebral, conform rezultatelor unui studiu recent publicat in New England Journal of Medicine.

Mai exact, datele au aratat ca un un consum zilnic a cel putin 100 de grame de fructe in stare proaspata conduce la o scadere a mortalitatii de cauza cardiovasculara cu aproximativ 30%. Autorii studiului sustin ca asocierea puternica dintre aportul de fructe si efectele protectoare asupra sanatatii observata in cadrul cercetarii, in ciuda cantitatii reduse, trebuie pusa pe seama consumului predominant de fructe intregi, proaspete, din productii locale. Specialistii atrag in felul acesta atentia asupra importantei formei de consum al fructelor, amintind ca, in tarile dezvoltate, desi consumul lor a crescut, acestea sunt mult prea procesate, sub forma de smoothie-uri, sucuri etc.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate