Filme de Oscar… transformate in retete culinare

Timp estimat de citire3 minute, 5 secunde

Atunci cand vorbim despre Oscaruri, vorbim despre stralucire, despre cele mai frumoase tinute care isi fac aparitia pe covorul rosu, despre vedete, despre filme de exceptie, despre actori consacrati, ce mai, despre o noapte la superlativ. Nici nu mai punem la socoteala delicatesele servite la masa de dupa, preparate create special pentru aceasta ocazie, unele dintre ele inspirate chiar de filmele nominalizate.

Daca sunteti convinsi ca un film bun poate fi vizionat numai cu o punga de popcorn in brate, ei bine, va inselati. Cum ar fi sa stati comod pe canapea si sa priviti linistiti productia The King’s Speech, mancand niste biscuiti englezesti? Daca filmele remarcabile, nominalizate la Oscar, ar putea fi transformate in retete, oare ce retete ar fi?

Black Swan (Lebada Neagra)

Cel mai bine i s-ar potrivi un desert dulce, in doua culori, un chec glazurat, delicios, in alb si negru, la fel ca si protagonista Nina (Natalie Portman) care trebuie sa danseze cu inocenta si gratie, insa totodata sa fie senzuala si vicleana. Aveti nevoie de: 9 oua, o cana de zahar, 9 linguri de ulei, coaja de lamaie, zahar vanilat, o cană si ¼  de faina, 3-4 linguri de zahar. Pentru crema va trebuie cam 5 linguri de zahar, 8 linguri de gris, 2 pliculete de zahar vanilat, 750 ml de lapte si ¾  dintr-un pachet de unt. Glazura necesita 3 linguri de cacao, 100 g de unt, esenta de rom, 5 linguri de zahar si 2 liguri de apa fierbinte. Pentru prepararea checului, reteta este cea clasica, iar compozitia se imparte in 2 parti egale, una ramane alba, iar celeilalte i se adauga cacao. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii. Pentru crema, laptele cu zaharul, zaharul vanilat si grisul se pun la fiert, iar cand compozitia s-a ingrosat, se amesteca untul pana la omogenizare. Taiati o felie alba, una neagra si tot asa, iar intre felii puneti crema. Nu uitati de glazura de deasupra… delicios!

Million Dollar Baby (O fata de milioane)

Productia, de altfel o poveste despre putere, curaj, dragoste, hotare, despre viata ca o lupta permanenta, ar putea fi “transformata” in farfurie intr-un escalop de curcan, o reteta de zile mari. Se prepara simplu. Ai nevoie de 5 felii de piept de curcan, 2 cepe mici, 200 ml de smantana, 1 pahar de vin alb, sare, piper, faina, ulei si o legatura de ceapa verde. Pieptul de curcan se da cu sare si piper, se da prin faina si apoi se prajeste in ulei. Pentru sos este nevoie de putin ulei, peste care se pune ceapa taiata marunt, se calesc putin si apoi se adauga vinul. Se adauga apoi smantana, sarea, piperul si cozile de ceapa taiate marunt. Sosul se toarna peste carne si se pot adauga legume sotate daca se doreste. Din cand in candi, iti poti permite o astfel de placere “nevinovata”.

Gone With the Wind (Pe aripile vantului)

Scena din film, in care Scarlett O’Hara (Vivien Leigh) descopera cartofii si afirma ca nu ii va mai fi foame niciodata, inspira o reteta de cartofi cu usturoi si sos de rosii. O reteta simpla, fara prea mari batai de cap. 6 cartofi mari, o capatana de usturoi, o cana mare de suc de rosii, sare, piper, cimbru si 2-3 linguri de ulei sunt ingredientele necesare. Se curata cartofii, se taie, se freaca cu sare si se asaza intr-o tava cu pereti inalti. Deasupra se pune usturoiul taiat feliute subtiri, piperul, cimbrul si sucul de rosii care trebuie sa acopere cartofii. Daca este nevoie, mai completati cu apa clocotita. Cartofii se intorc pentru a se rumeni uniform, iar cand sosul a scazut, cartofii sunt gata. Un vin rosu si o salata usoara este recomandarea noastra.

 Ruxandra Raica

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu